Den hvite millionbilen sto på utsiden da den tidligere automatinvestoren Ali Ashgar (42) ble pågrepet hjemme av sivilt politi kvart over syv om morgenen en høstdag i 2014 som en av de involverte i Lime-saken.

Politiet har i lengre tid jaktet på verdier hos de tiltalte i Lime-saken, og har tatt beslag i Mercedesen av type ML. Beslaget er bestridt, og nå skal inndragningen av bilen behandles av retten.

– Politiet ønsker å ta beslag i denne bilen, og har tatt den. Dette skal retten nå ta stilling til, sier Asghars forvarer John Hammervoll i advokatfirmaet Hammervoll Pind.

Bilen vekket også oppmerksomhet under Lime-saken da den sto parkert like utenfor inngangsdøren til Oslo tingrett og pådro seg flere bøter. Mot slutten av rettssaken ble bilen tatt hånd om av politiet.

Store eiendomsverdier 

Asghars spillselskaper hadde en periode store inntekter på automater og bingo, men selv har han stått oppført med null i inntekt og formue de siste årene. 

I kjøretøyregisteret står Mercedesen registrert på en av Asghars nærmeste familiemedlemmer, mens i Brønnøysund er det et eiendomsselskap som er eier av panteobjektet. 

– Asghar har til tider disponert denne bilen. Politiet mener det er hans, mens Asghar mener det er bevist at det ikke er hans, sier Hammervoll. 

Eiendomsselskapet som Asghar selv ikke har noen formelle roller i, har hatt bokførte eiendomsverdier for 40–50 millioner kroner de siste årene.

– Bilen tilhører dette eiendomsselskapet, og er dessuten 100 prosent finansiert (ved låneopptak, red. anm.) så påtalemyndigheten vil uansett ikke få noen verdi ut av denne forstår jeg, opplyser Asghar gjennom sin advokat.

Han ønsker ikke å kommentere feilparkeringene.

Aktor la ned påstand om tre års fengsel og 1,4 millioner i inndragning og erstatning i sin prosedyre i Lime-saken.

Asghar var varetektsfengslet i ti måneder siktet for menneskehandel. Dette punktet ble senere frafalt, men 42-åringen sto tiltalt for brudd på mafiaparagrafen da saken ble behandlet i tingretten. Han erkjenner ikke straffskyld.

Da rettssaken gikk mot slutten sikret politiet seg en heftelse på 846.000 kroner i bilen for å dekke inn mulige straffbare forhold og krav fra fornærmede kredittinstitusjoner.

– Påtalemyndigheten har besluttet heftelse i en bil tilhørende Ali Asghar. Begjæring om opprettholdelse av heftelsen er oversendt Oslo tingrett som er i dialog med forsvarer om berammelse av muntlige forhandlinger om spørsmålet om heftelse, bekrefter politiadvokat Anja Perminow Stenersen.

Porsche og Jaguar

DN har tidligere omtalt bilparken til en av de tiltalte Lime-toppene som besto av to biler av modellen Porsche Cayenne og en Jaguar.

I forbindelse med pågripelsen ble det tatt heftelser i en rekke leiligheter.

– Vi har tatt heftelser for å sikre krav vi har lagt ned påstand om, sier aktor Geir Evanger.

– Er det mulig å drive inn pengene?

– Det vil tiden vise. Vi tar sikkerhet der vi klarer å finne noe. Vi tror også det er midler en del steder der vi ikke klarer å tak i noe.

Dommen i Lime-saken er ventet i løpet av våren.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.