To av franchisekjøpmennene i McDonald’s har gått til søksmål mot kjeden på grunn av at de angivelig skal ha blitt pålagt å selge cheeseburgere for 10 kroner i sine restauranter.

Da saken ble innledet i Oslo tingrett mandag haglet det påstander om fryktkultur og uanmeldte kontroller for kjøpmenn som stilte kritiske spørsmål.

Kontrollørene sjekker både lengden på køen og om toalettene er rene.

Les også:
Beskyldes for fryktkultur dnPlus (DN+)
Bråk om burgere dnPlus (DN+)

Eksterne kontrollører

McDonald’s advokat Jon Andersen tilbakeviste i retten at kontrollregimet strammes til mot enkeltkjøpmenn.

- Den påståtte sammenhengen mellom uanmeldte kontroller og forhold som kjøpmenn hadde tatt opp med McDonald’s er ikke riktig. Kontrollene er satt bort til et eksternt firma som også bistår andre aktører.

Andersen påpeker at alle restaurantene i kjeden faller inn under det samme regimet uansett hvem som eier restauranten.

Salget av 10-kronersburgere har ført til dyp strid mellom McDonald's-kjeden og franchisetagere der det fremsettes påstander om fryktkultur.
Salget av 10-kronersburgere har ført til dyp strid mellom McDonald's-kjeden og franchisetagere der det fremsettes påstander om fryktkultur. (Foto: Dagens Næringsliv)

- McDonald’s er ikke kjent med når de eksterne kontrollørene kommer. Det skjer vanligvis et par ganger i måneden. Det kommer også uanmeldte kontroller til McDonald’s egeneide restauranter. Denne linken er vanskelig å se, poengterte McDonald’s-advokaten.

Irrelevant

Han benyttet anledningen i sitt innledningsforedrag til å påpeke at flere forhold som saksøkerne tok opp er irrelevante.

­- Omfanget av beskyldninger mot denne siden er overraskende. McDonald’s kjenner seg ikke igjen.

- Vi vil sprenge alle tidsrammer hvis vi skal gå inn på alle sider som blir trukket frem.

Mandag fyrte kjøpmennenes advokat løs om fryktkultur og skapt et virkelighetsbilde der kjøpmennene skvises økonomisk.

McDonald’s advokat Jon Andersen tar ikke kritikken til følge.

- Franchisetagernes situasjon blir fremstilt som en tilnærmet økonomisk katastrofe, sier Andersen, men hevder at kjøpmennene i sum har tjent penger hvert eneste år de siste årene.

Les også:

Stor kronesvekkelse mot alle de store valutaene

Amerikansk investor vil bygge norske arbeidsplasser - men får ikke bli

Se DNtv: - Jussen er preget av flink pike-syndromet

Stort arbeidspress
- Jussen er preget av flink pike-syndromet.
01:14
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.