Selskapet gikk konkurs i 2012, og i kjølvannet av dette har statsadvokatene i Vestfold og Telemark tatt ut tiltale om bedrageri og økonomisk utroskap. Grunnlaget skal ha vært en serie med pengeoverføringer mellom ulike selskaper hvor Dag Swanstrøm hadde ledelsen. Ifølge tiltalen overførte han også store deler av et etableringslån fra Fyresdal kommune til et annet selskap, noe som var i strid med forutsetningen for lånet.

- Jeg har god samvittighet for det jeg har gjort, og jeg tar fullstendig avstand fra handlinger som jeg nå er anklaget for å ha gjort. Jeg har ikke beriket meg på noen måte, kommenterte Swanstrøm til avisa Varden da han ble kjent med tiltalen i fjor høst.

Det er satt av nesten tre uker til saken, som skal gå i Oslo tingrett. Swanstrøm gikk i 2012 til sak og vant mot bostyret etter konkursen i Nye Telemarkskyri Meieri som hadde krevd to års konkurskarantene for Swanstrøm, som for øvrig er dronning Sonjas nevø. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.