I tillegg til egne utgifter, må investoren ta hele advokatregniningen til daytrader Svend Egil Larsen etter at de to inngikk forlik.

Daytrader Svend Egil Larsen gikk ifjor rettens vei da han skulle selge sine aksjer i tankskiprederiet Saga Tankers til investor Øystein Stray Spetalen.

Mens Spetalen mente aksjene bare var verdt 2,10 kroner, krevde Larsen å få innløst sin aksjebeholdning til en kurs på 2,40 kroner.

Forrige uke ble det kjent at Spetalen og selskapet til Larsen - Selaco - har blitt enige om en kurs på 2,30 kroner. Nå har Oslo Tingrett bestemt at Spetalen må betale Selacos saksomkostninger på over 250.000 kroner.

Uenige om summen

Oslo tingretts hevingskjennelse, som kom tirsdag, viser at partene i  utgangspunktet var enige om at Spetalen skulle dekke motpartens saksomkostninger. Spørsmålet retten skulle ta stilling til handlet derfor om størrelsen på beløpet.

- Det partene er uenige om er hva som er saksøkers "nødvendige utgifter anledning saken", heter det i kjennelsen.

Larsen krevde å få dekket advokatsalær for 85 timers arbeid på til sammen omtrent 200.000 kroner pluss merverdiavgift. I tillegg kom kostnader til kjøp av regnskapsinformasjon på litt over 1000-lappen.

Dette mente Spetalen var altfor mye.

Investorens advokat Ole Rasmus Asbjørnsen har blant annet vist til at Spetalens kostnader til sammenligning kom på 125.000 kroner.

- Det synes som om saksøkers prosessfullmektig har hatt behov for å sette seg inn i skjønnsprosessene og innløsningsreglene, heter det i påstandsgrunnlaget.

250.000 kroner

Oslo Tingrett har ingen innvendinger mot Larsens advokatkostnader, verken når det gjelder timessats eller antall timer.

- Saksøkers kostnader har vært nødvendige, heter det i kjennelsen.

Spetalen dømmes dermed til å betale hele Larsens regning, som inkludert merverdiavgift kommer på omtrent 250.000 kroner.

Les også:
Fikk napp til slutt
Rekordstor søking til jobber som ikke krever master
Geolog: Tre ting som er viktigere enn klimadiskusjonen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.