I desember 2018 skrev DN om gamblingmillionene som forsvant og om de betydelige kravene fra både norske og utenlandske privatpersoner som hadde satset penger på bettingplattformen Blue Sky tilknyttet Pål Heine Magnussen fra Sarpsborg.

Forretningsideen til Blue Sky var såkalt arbitrasje der odds fra bookmakere skannes for å finne kamper der det er så stor forskjell mellom oddsene at man kan tjene penger ved å satse både på tap, vinn og uavgjort.

De samlede kravene er trolig på et tresifret millionbeløp og politiet er nå i sluttfasen i etterforskningen som omfatter både Pål Heine Magnussen, hans sønn, bror samt en fjerde person.

Utspekulert og svikaktig

Parallelt med at politiet har etterforsket saken, har David Jago fra Irland i et privat søksmål mot disse fire personene krevd tilbakebetaling av blant annet 600.000 euro han bidro med i lån og kjøp av aksjer i Blue Sky.

Saken ble behandlet i tingretten i Sarpsborg i to uker i månedsskiftet januar/februar. Mandag kom dommen der Pål Heine Magnussen dømmes til å betale til sammen over seks millioner kroner til Jago og hans selskap. De tre andre ble frikjent.

Dave Jago har etter milliontap vunnet frem i søksmålet mot Pål Heine Magnussen.
Dave Jago har etter milliontap vunnet frem i søksmålet mot Pål Heine Magnussen. (Foto: Per Thrana)

Dommeren skriver blant annet at Pål Heine Magnussens handlinger «må anses som et svindelprosjekt», at han opptrådte «svikaktig og ansvarsbetingende» og at en rekke dokumenter og kontoutskrifter ble forfalsket.

Retten mener Magnussen «på en utspekulert og relativt overbevisende måte over lengre tid forledet Jago til å tro at selskapene innen «Blue-Sky-systemet» hadde høy likviditet og at penger var på vei».

Men det spørs om David Jago noen gang vil få tilbake pengene han tapte. Pål Heine Magnussen ble slått personlig konkurs høsten 2018 og alle selskapene tilknyttet Blue Sky er konkurs.

DN har spurt Magnussen om hvordan han stiller seg til dommen, men har ikke fått svar. Han prosederte saken i tingretten uten advokat.

David Jago sier han er fornøyd med dommen mot Magnussen, men er overrasket over at de tre andre saksøkte ble frifunnet.

– Disse tre har også vært sentrale i svindelen mot meg og mitt selskap, og vi kommer derfor til å anke saken inn for lagmannsretten, sier Jago til DN.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.