Onsdag ble det kjent at Pareto-topp Petter Dragesund er tiltalt for grovt bedrageri og markedsmanipulasjon. Tiltalen har en strafferamme på seks år. 

Dragesunds forsvarer Christian Hjort forteller at klienten på det aller sterkeste bestrider at han har medvirket til noe bedrageri eller bedrevet markedsmanipulasjon. 

Dragesunds forsvarer Christian Hjort.
Dragesunds forsvarer Christian Hjort. (Foto: Linda Næsfeldt)

– Han er svært overrasket og synes det er uvirkelig å være tiltalt for dette, sier Hjort og legger til at klienten ikke visste hvem som var kjøper av aksjene i gruveselskapet Crew, som danner grunnlag for tiltalen. 

– Bidrar med alt han vet 

– Han har ikke hatt kjennskap til hvem som var kjøper av Crew-aksjen i mars 2010. Han bidratt med alt han vet til Økokrim, sier Hjort på vegne av klienten.

I en epost skriver meglerhuset Pareto at Dragesund har tatt permisjon fra stillingen som corporatesjef i meglerhuset. 

– Petter Dragesund har bygget opp en stor tillit i markedet gjennom 25 år og tiltalen forutsetter at han skal ha satt denne tilliten i spill ved å medvirke til bedrageri av norske investorer. Det har en sterk formodning imot seg, sier Hjort, før han legger til:

– Det siste han vil si er at han har tillit til at en full belysing av saken vil vise at det ikke er grunnlag for tiltalen mot han.

Advokat Hans Peder Bjerke forsvarer tidligere aksjemegler Kjetil Sjursen, som er tiltalt i samme sak.

– Han bestrider tiltalen i sin helhet, sier Bjerke og viser til pressemeldingen fra Sjursens tidligere arbeidsgiver, Pareto Securities. Der kommer det frem at meglerhuset er overrasket over tiltalen. Pareto har selv gjort undersøkelser knyttet til transaksjonene fra 2010.

– Sjursen har bistått det han kan. For øvrig blir det nå å forberede seg og gå gjennom dette i fred og ro. Vi ønsker ikke å prosedere dette i pressen.

Kjetil Sjursen er selv ordknapp når DN når han på telefonen.

– Jeg har ikke mer uttalelser enn det han har kommet. Jeg bestrider tiltalen på alle punkter, sier han.

Ikke forkynt

John Christian Elden er forsvarer for den tredje tiltale, Jan Vestrum, som er bosatt i Nederland. Elden opplyser i en sms at tiltalen ikke er forkynt for klienten.

– Han er ikke avhørt så jeg kan foreløpig vanskelig kommentere innholdet ut over at han nekter straffeskyld, skriver Elden. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Rigger for fisk
Det norske selskapet Roxel vil bygge om borerigger for bruk i oppdrett til havs.
02:18
Publisert: