Uttalelsen kommer dagen etter at Ghislaine Maxwell, Jeffrey Epsteins tidligere partner, ble pågrepet. Hun er nå siktet for å ha hjulpet den nå avdøde Epstein med å skaffe til veie mindreårige jenter som ble misbrukt seksuelt.

Hun antas også å ha presentert Andrew for Epstein, som var dømt for misbruk av mindreårige jenter. Amerikanske etterforskere ønsker å avhøre den britiske prinsen i forbindelse med saken.

– Hertugens team stiller seg fortsatt uforstående gitt at vi kommuniserte med DOJ to ganger i forrige måned, og vi ennå ikke har fått noe svar, sier en ikke navngitt kilde i advokatteamet til nyhetsbyrået Press Association.

Påtalemyndigheten i New York har flere ganger bedt om å få snakke med Andrew ansikt til ansikt, og torsdag uttalte fungerende statsadvokat i Southern District i New York at «vil ville gjerne at prins Andrew kom for å snakke med oss. Vi ville gjerne ha gleden av hans forklaring».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.