Svein Larsen lot radiokanalene Radio Metro, The Beat og Radio Rox fortsette å sende på det analoge fm-båndet i Oslo etter at myndighetene hadde vedtatt at slike sendinger skulle slukkes i forbindelse med omleggingen til dab eller digitalradio.

Slukkedatoen myndighetene hadde satt var 8. desember.

Som følge av at Larsen nektet å gå av luften i hovedstaden, landets mest kommersielt attraktive radiomarked, gikk de kommersielle konkurrentene, Bauer Media som eier Radio Norge, og P4, til Oslo byfogdembete.

Svein Larsen er leder i Lokalradioforbundet og driver radiokanalene Radio Metro, Radio Rox og The Beat.
Svein Larsen er leder i Lokalradioforbundet og driver radiokanalene Radio Metro, Radio Rox og The Beat. (Foto: Øyvind Elvsborg)

Der krevde de hastevedtak om midlertidig forføyning mot Larsen for å få slukket hans kanaler.

Larsen valgte til slutt å slukke sine fm-sendere i Oslo før saken kom til retten. Det skjedde imidlertid først natt til lørdag 16. desember.

Som følge av dette ble det aldri noe av et planlagt rettsmøte om saken i begynnelsen av januar og saken ble hevet.

Uenighet om advokatregning

I etterkant krangler partene om hvem som skal betale advokatregningene på begge sider.

Advokat Knut Sverre Skurdal Andresen i BA-HR, som har representert P4 og Radio Norge, krevde at Svein Larsen og hans kanaler skulle betale 15.000 kroner for hans tid, selv om det ifølge en kjennelse fra Oslo byfogdembete ble opplyst at de reelle kostnadene var høyere.

Anders Brosveet i Advokatfirmaet Elden representerte Radio Metro og Svein Larsen. Han krevde dekning av 54.800 kroner for 20 timers arbeid.

Dommeren skriver i sin kjennelse at en sak som er hevet fordi saksøkte har oppfylt kravet, i realiteten er vunnet av saksøkeren. Men forutsetningen for dette er at det er «klart» at saksøker ellers hadde vunnet saken.

I dette tilfellet anser retten «at det ikke fremstår som klart at saksøkerne ville ha vunnet saken,» og sender derfor regningen på 54.800 kroner til P4 og Radio Norge.

Avgjørelsen kan ankes, men P4-direktør Kenneth Andresen sier det ikke blir aktuelt.

– Dette anser vi for å være løst. Den dagen Svein Larsen sluttet å sende ulovlig på fm og innrettet seg, var vi ferdig med saken. Vi kommer ikke til å anke kjennelsen, sier Andresen.

Lasse Kokvik, administrerende direktør i Bauer Media som eier Radio Norge, kommer heller ikke til å anke.

- Det viktigste for oss var å få slutt på piratvirksomheten, sier Kokvik.(Vilkår)

Meretes utvalgte: - Et veldig godt kjøp
Monterustico Dolcetto Dogliani fra Piemonte er essensen av druen dolcetto: Fruktig rik og saftig, med høy syre og noe tanniner. Den koster rundt 190 kroner og passer til svinekjøtt og lysere kjøtt.
01:00
Publisert: