Regjeringen vil at Lotteritilsynet skal kunne gi en tillatelse med tre års varighet til å arrangere årlige norgesmesterskap i poker, melder Aftenposten.

På grunn av norske lovbestemmelser har NM i poker til nå vært arrangert i utlandet.

I forslaget legges det opp til at hver spiller i utgangspunktet betaler et innskudd på 2.000 kroner og at deltakelse skjer via kvalifiseringsturneringer rundt om i landet.

Ifølge Kulturdepartementet skal tillatelsen til å arrangere mesterskapet i utgangspunktet gis en landsdekkende humanitær organisasjon som i dag har få eller ingen inntekter fra det norske lotteri- eller pengespillmarkedet.

Regjeringen anslår at den samlede omsetningen i et poker-NM kan bli på omkring 50 millioner kroner. Det vil da gi en formålsandel på minimum 2,5 millioner kroner samt andel til arrangør på maksimum 5 millioner kroner, skriver avisen.

Også mindre former for poker i private hjem skal tillates så sant det er snakk om begrensede innskudd og gevinster fastsatt ved forskrift. Det kan ikke ha et organisert eller profesjonelt preg, som for eksempel ved opprettelse av spilleklubber. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.