Advokat Per Danielsen hadde et travelt år i 2019, og førte flere høyprofilerte saker for retten.

Det ga rekordhøye driftsinntekter og et resultat før skatt som er Advokatfirmaet Danielsen & co sitt høyeste noensinne.

Ifølge årsregnskapet til advokatfirmaet omsatte det for 19,3 millioner kroner i 2019, mot 18,5 millioner kroner året før.

– Det har vært et veldig bra år, det beste vi har hatt. Vi har hatt noen større oppdrag, men det vi lever av er mange bekker små, som gjør en stor å, med masse private oppdrag, sier Danielsen til DN.

Resultatet før skatt ble hele 9,1 millioner kroner, mot 8,2 millioner kroner året før. Selskapet betalte imidlertid fire millioner kroner i skatt, og satt dermed igjen med drøyt fem millioner kroner etter skatt. Hele overskuddet ble avsatt til utbytte.

Sønnen er blitt partner

Per Danielsen eier selv 90 prosent av selskapet, mens sønnen, Håkon Sterling Danielsen (31), eier ti prosent gjennom selskapet Signal Hill Holding. Håkon Sterling Danielsen har jobbet i farens advokatfirma i to år og ble partner i fjor.

Totalt er det seks ansatte i advokatfirmaet. Danielsen sier at han så langt ikke har merket at koronasituasjonen har påvirket selskapets inntekter eller oppdrag.

– Vi har bank i bordet heldigvis ikke merket så mye foreløpig. Jeg antar at hele advokatbransjen vil merke det, og hører at det er advokater som er blitt permittert. Det er klart når folk flest får mindre penger mellom hendene, vil det påvirke all tjenesteyting, sier Danielsen.

Krangel med tidligere klient

Danielsen har i flere år kranglet med sin tidligere klient Morgan Andersen om betaling for totalt 12 oppdrag, ifølge Fredriksstad Blad.

Danielsen og den tidligere idrettslederen har kranglet om regningen etter en såkalt no cure no pay-avtale, hvilket betyr at det kun betales dersom sakene vinnes frem.

Andersen har ifølge avisen ment at han ikke skulle betale mer enn det rettshjelpsforsikringen dekket, noe han har betalt. Danielsen har på sin side ment at Andersen skylder han for bistand i alle sakene, siden Andersen inngikk et forlik med forsikringsselskapet uten godkjennelse fra Danielsen.

Danielsen tapte saken i Borgarting lagmannsrett og i februar i år ble det klart at Høyesteretts ankeutvalg ikke vil sende saken til behandling i Høyesterett. Ifølge Fredriksstad Blad må Danielsen dermed ut med 700.000 kroner i saksomkostninger.

– Det er hensyntatt i fjorårets årsregnskap. Det er en sak vi er ferdig med for lengst, men jeg synes det er synd at man ikke får prøvet rettslig hva det betyr å ha en no cure no pay-avtale, sier Danielsen.

Tapte i flere runder mot TV 2

Noen av de mest profilerte sakene advokaten tok på seg var saken på vegne av to ulike klienter mot TV 2.

Helsekostfirmaet PM International saksøkte TV 2 etter kritisk omtale på programmet Helsekontrollen. TV 2 vant saken i Oslo tingrett i januar, og PM Internationals anke ble først nektet fremmet i Borgarting lagmannsrett, før den ble avvist av Høyesteretts ankeutvalg i desember.

Danielsen var også advokaten til hjernekirurg Per Kristian Eide, som tapte sin sak mot TV 2 i Borgarting lagmannsrett i fjor, etter først å ha vunnet i tingretten. Eide anket saken til Høyesterett, da med Carl Bore som ny advokat.

Bores anke ble avvist av Høyesteretts ankeutvalg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.