Troms Kraft forberedte søksmål mot sin egen revisor i kjølvannet av skandalen i det svenske datterselskapet Kraft & Kultur der den toppsjefen Boris Benulic 8. juli i år ble dømt til tre og et halvt års fengsel for svindel og regnskapsjuks.

Troms Kraft forberedte sak mot sin egen konsernrevisor Frode Danielsen og selskapet PWC.

Kravet lød på 1,7 milliarder kroner, og en rettssak var berammet til høsten. To dager etter dommen sendte Troms Kraft og PWC ut en pressemelding der de hadde inngått et forlik. Her var de enige om å si at ingen av partene erkjenner skyld, og ikke si noe om forliksbeløpet.

Bakgrunn: Hemmelig forlik etter milliardkrangel

Nord24 melder tirsdag at forliksbeløpet skal være i «størrelsesorden rundt 200 millioner kroner». Konsernsjef Semming Semmingsen avviser å kommentere disse opplysningene.

Troms Kraft forbereder også et lignende søksmål mot revisjonsselskapet Grant Thornton som var revisor for Kraft & Kultur. Denne saken er ikke rettslig avgjort.

Les også:
Nok et flyselskap dropper den norske oljebyen
- Beijing i krisemodus
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.