Onsdag ettermiddag satte Høyesterett strek for en lang rettskonflikt mellom tv-distribusjonsselskapet RiksTV og rettighetsorganisasjonen Tono.

Høyesterett forkaster nemlig anken til RiksTV, som tapte saken i lagmannsretten, og tilkjenner Tono 1,2 millioner kroner i saksomkostninger.

Spørsmålet har vært om RiksTV har erstatningsplikt for klarering av musikkrettigheter i sendinger kringkastet fra utlandet – noe kanaler som TV3, Viasat 4, Max, TVNorge og Fem gjør.

– Veldig nysgjerrige

Det har Høyesterett etter alt å dømme nå slått fast at RiksTV har.

– Det foreligger bare en domsslutning foreløpig, vi vet ikke hva som står i premissene, utover at vi har vunnet saken. Vi er tilkjent saksomkostninger, men er selvfølgelig veldig nysgjerrige om hva som er premissene for dommen, sier administrerende direktør Cato Strøm i Tono til DN.

– Enorm lettelse

Saken har vært i rettssystemet i seks år.

– Før det var vi i kontakt med RiksTV i noen år. Det har vært en utrolig langvarig prosess, sier Strøm, og legger til:

– Det er en enorm lettelse å ha vunnet, etter å ha jobbet med en så kompleks sak. Jeg har ikke vært borti noe lignende – det har involvert så mange aktører, ikke bare i Norge, men også i utlandet, sier Strøm.

– Veldig skuffet

Administrerende direktør i RiksTV, Jérôme Franck-Sætervoll, sier til DN at RiksTV kun har fått slutningen.

Administrerende direktør i RiksTV, Jérôme Franck-Sætervoll.
Administrerende direktør i RiksTV, Jérôme Franck-Sætervoll. (Foto: Nicklas Knudsen)

– Vi vet ikke innholdet i dommen og vil komme med utdypende kommentarer når vi har fått lest den. Den eneste reaksjonen vi har nå er at vi er veldig skuffet over å ha fått denne dommen mot oss, når vi i alle år har betalt kringkastere, som i sin tur har betalt rettighetshavere, sier Franck-Sætervoll.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Meretes utvalgte: Glimrende billigsjampis
– Ganske mye champagne for pengene.
01:33
Publisert: