– Vi mener dommen er veldig, veldig svak, sier advokat og partner Joar Heide i advokatfirmaet Ræder.

Han representerer Norsk Bar og Restaurant Partner, som er eid av Mohsen Gargari. Restauranteieren kjempet i juni mot Norges største bryggeri,  Ringnes, om avtalen og millionerstatning etter at det femårige samarbeidet ble avsluttet før det kom i gang. Gargaris selskap la opp til å tjene 32,5 millioner kroner på å være mellommann for Ringnes og formidle øl til en rekke utesteder i Oslo og omegn.

Partene var uenige i om det var inngått noen bindende avtale, men Ringnes erkjente etter hvert at det forelå en avtale. Isteden hevdet bryggeriet at femårskontrakten kunne sies opp med seks måneders varsel, og vant frem i Oslo tingrett.

– Etter vår oppfatning er det helt innlysende at min klient iallfall har krav på erstatning i oppsigelsestiden etter at Ringnes i retten bekreftet at de nektet ham å opptre i henhold til kontrakten. Vi er også uenige i resten av dommen, og kommer til å anke, forteller Gargaris prosessfullmektig Joar Heide.

Selv om Ringnes ble frifunnet, må partene dekke sine egne saksomkostninger, fremgår det av dommen fra Oslo tingrett.

– Vi er fornøyd med resultatet. Det var som ventet, og vi registrerer at vi har fått medhold i det alt vesentlige i våre anførsler, sier Ringnes' prosessfullmektig, partner Andreas Stang Lund i advokatfirmaet Hjort.

Sjokkert av Økokrim-razzia

I april ifjor kjøpte restauranteier Mohsen Gargari seg inn i Oslo Bar Konsept, et selskap som var mellommann og formidlet øl og andre drikkevarer fra Ringnes til utesteder i hovedstaden. Gargari hadde betalt tre millioner kroner for 40 prosent av aksjene. En måned senere leste en sjokkert Gargari på tekst-tv at Økokrim og skattemyndighetene hadde gått til razzia og pågrepet flere personer tilknyttet Oslo Bar Konsept og en daværende Ringnes-ansatt. Disse ble mistenkt for korrupsjon.

Saken mot den Ringnes-ansatte er siden henlagt, og bryggeriet avsluttet ifjor samarbeidsavtalen med Oslo Bar Konsept. Ringnes ønsket imidlertid å inngå en ny samarbeidsavtale med Gargaris Norsk Bar og Restaurant Partner. Foiler med avtalevilkår ble signert i august ifjor, og Mohsen Gargari la opp til et ølsalg på to millioner liter og en årlig bonusutbetaling på 7,5 millioner kroner over den femårige avtaleperioden. Tilsammen kunne selskapet hans tjene 32,5 millioner på å være mellommann for Ringnes.

Tilsto million-tapping

I slutten av november ifjor kom imidlertid Ringnes på andre tanker, og varslet at de ville ut av avtalen med seks måneders oppsigelsestid. Mohsen Gargari hevder femårsavtalen er uoppsigelig, og krevde erstatning og sluttvederlag.

– Jeg bestilte egne glass i Kina som skulle ha merkene Frydenlund og Ringnes, 150.000 glass. Hva skal jeg med det hvis jeg ikke hadde en femårsavtale, hva skal jeg med så mange glass, sa Gargari i tingretten.

Regionsjef for uteliv i Oslo i Ringnes Knut Terje Førre forklarte i retten at han ville samarbeide med Mohsen Gargari, men måtte akseptere at andre høyere opp i Ringnes hadde bestemt seg for å avslutte avtalen.

Les også: Dømt for tapping av øl-selskap
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.