Onsdag er det klart at et av de lengste søksmålene i teknologihistorien er over.

Søksmålet startet allerede i 2011. Da krevde Apple erstatning fra sørkoreanske Samsung for å ha kopiert deler av sitt design for Iphone og Ipad. Det opprinnelige kravet var på 2,75 milliarder dollar, tilsvarende 15,7 milliarder kroner med datidens dollarkurs.

– Alle krav og motkrav er herved avvist, sier den amerikanske dommeren Lucy Koh fra San Jose, hvor de fleste av rettsoppgjørene mellom de to partene har funnet sted.

Flere dommer

Etter at Apple saksøkte Samsung for første gang, vant Apple frem med deler av sine krav, og vant gjennom med at Samsung måtte erstatte Apple med 1,05 milliarder dollar.

Men det endte ikke der. Etter en serie med motsøksmål og anker, gikk saken til slutt til amerikansk høyesterett i 2016.

For drøyt én måned siden ble Samsung dømt for å betale Apple 539 millioner dollar som erstatning.

– Vi tror dypt på designens verdi, og temaet vårt jobber kontinuerlig for å lage innovative produkter som kommer kundene til gode, sa Apple etter dommen i mai.

Dommer Koh sier onsdag at Samsung og Apple nå har kommet til en enighet utenfor retten, og at det derfor er avgjort å legge alle søksmål tilknyttet saken døde i USA. Det er likevel ikke kjent hva enigheten mellom de to partene innebærer.(Vilkår)

– Vi har ikke gjort noe ulovlig
Anita Krohn Traaseth beklager ansettelsen av Katharina Andresen. – Vi har ikke gjort noe ulovlig, men vi er villige til å endre praksisen. Jeg forstår at det har blitt støy rundt ansettelsen.
04:18
Publisert: