– Jeg håper å endelig få fred, sier Hannisdahl i en melding.

Han opplyser at han nå vil konsentrere seg om å gjenoppbygge sitt shippingfond til glede for investorene, familien og seg selv, og at dette vil være oppe å gå om tre til seks måneder, etter at han nå har fått grønt lys av domstolen.

Cleaves Securities begjærte midlertidig forføyning mot Joakim Hannisdahl da analytikeren og forvalteren sluttet i jobben hos dem og ville starte sitt eget shippingfond.

Ringerike, Asker og Bærum tingrett har nå avvist dette kravet, og samtidig bestemt at Cleaves må betale 332.000 kroner av Hannisdahls saksomkostninger.

Retten mener saksøker Cleaves ikke har sannsynliggjort sitt hovedkrav om økonomisk tap. Cleaves hadde dessuten ikke inngått en ny skriftlig arbeidsavtale med Hannisdahl, noe som er arbeidsgivers ansvar, og kan derfor ifølge retten ikke kreve tre måneders oppsigelsestid.

Cleaves fikk for to uker siden medhold i retten i at Hannisdahl måtte vente til over nyttår før han kunne begynne å jobbe med det nye shippingfondet. Men retten har nå ombestemt seg etter at Hannisdahl ba om å få møte i retten og gi sin versjon.

Tar suksessen videre

For godt og vel et år siden grunnla Joakim Hannisdahl et shippingfond hos Cleaves Securities, der han har jobbet som shippinganalytiker de siste årene.

I høst sa Hannisdahl opp jobben og viste til at «uforsonlige forskjeller» mellom han og Cleaves' hovedkontor lå bak den brå avgangen.

– Jeg har gjort mitt ytterste for å fortsette fondet med meg som forvalter, men jeg har ikke lykkes, sa han til DN.

Hannisdahl ble kåret til den beste i sin klasse av Bloomberg for årene 2019–2021. Da han ville ta med seg sine matematiske modeller og starte sitt eget fond ville hans tidligere arbeidsgiver stoppe ham. Hannisdahl skriver i en melding at hans shippinginvesteringer nådde ny all-time-high denne uken med en avkastning på 397 prosent siden starten i midten av 2017.

Til FA torsdag varslet Cleaves-sjef Per Olav Karlsen diverse søksmål mot Hannisdahl og sa at konflikten mellon partene langt fra var over.

– Rettsbeslutningen i dag dreier seg i utgangspunktet utelukkende om én sak, og det er hvorvidt Joakim Hannisdahl har tre måneders oppsigelse, eller bare én måned. Vi sendte inn en begjæring om midlertidig forføyning mot ham for et par uker siden, og den 4. november fikk vi en kjennelse på at han ikke kunne drive med konkurrerende virksomhet frem til 1. januar. Denne er nå omgjort i tingretten, og vi vil anke saken, sa Karlsen til FA.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.