Beløpene det dreier seg om i saken er på flere titall millioner kroner.

Mannen ble lørdag varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud, opplyste hans advokat Christian Wiig lørdag formiddag. Han sier at klienten samtykket til fengsling i én uke, men retten godtok politiets krav om å fengsle ham i to.

– Min klient har erkjent straffskyld for det han er siktet for i sin helhet, sier Wiig til NTB.

– Beløpet er stort

I en børsmelding skriver Sparebank 1 SMN at banken torsdag 19. januar anmeldte en innleid vikar etter å ha blitt utsatt for grovt underslag, der foreløpige undersøkelser viser at det kan være snakk om et titall millioner kroner.

– Vi vil berømme Politiet for rask respons, og godt samarbeid i den innledende etterforskningen. En del av midlene er gjort rede for og sikret, men vi tar høyde for at en stor andel av pengene er tapt. Sammen med Politiet og Økokrim bruker vi nå store ressurser for å oppklare saken, sier konserndirektør Rolf Jarle Brøske.

Sparebank 1 SMN er notert på Oslo Børs og har en markedsverdi på 16 milliarder kroner. Underslaget berører ikke kundene eller bankens drift, opplyses det i børsmeldingen.

– Selv om beløpet er stort, påvirker det ikke bankens finansielle situasjon. – Saken er en stor påkjenning for både ansatte og de involverte. Vi har derfor satt av ressurser til å gi god oppfølging av alle som er berørt av saken, sier Brøske.

Banken har oversikt over hendelsesforløpet og bidrar i Politiets videre etterforskning. Banken vil i tillegg gjennomføre grundige undersøkelser av hendelsen i egen regi, ifølge børsmeldingen.

– Vi vil av hensyn til etterforskning og sikkerhet ikke kommentere dette nærmere, sier Brøske.

Erkjenner straffskyld

Mannen anket fengslingstidens lengde på stedet ettersom han mener det vil holde med en ukes fengsling når han har erkjent straffskyld og forklart seg i sin helhet.

Ifølge advokat Wiig var han vikar i en underordnet funksjonærstilling. Han sier at han ikke kan gå nærmere inn på hva mannen har forklart i avhør.

Også politiet sier at etteforskningen tyder på at det er snakk om flere titall millioner kroner. Den siktede ble pågrepet torsdag.

– Alvorlig sak

Politiet opplyser at det så langt ikke er noe som tyder på at kunder er rammet.

– Dette er en alvorlig sak som vi etterforsker for fullt, sier Aftret. Han forklarer at politiet ba om to ukers fengsling fordi de må gjennomføre nødvendige etterforskningsskritt.

– Utover det kan vi ikke gå ut med flere detaljer på nåværende tidspunkt av hensyn til etterforskningen, sier han.

Aftret sier til E24 at de har sporet transaksjoner til Norge og flere europeiske land og at den siktede mannen har gitt en utfyllende forklaring på hvordan dette har foregått.

Politiet utelukker heller ikke at flere kan bli siktet i saken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.