Ifølge Stavanger Aftenblad vil det kreve 20 nye årsverk – og likevel ta tre år – å få bukt med alle klagene som har hopet seg opp. Etaten får bevilget nok til syv nye stillinger i neste års budsjett.

Ifølge direktør Øyvind Eskeland var det allerede fra oppstart 1. juli 2016 forventet at sekretariatet for Skatteklagenemnda skulle ta unna alle klager med uenighet mellom skattekontor og skattyter.

– Så før vi på noen måte var fulltallige, ramlet det inn hundrevis av klager per måned. Halvannet år senere var køen på nesten 2.500 saker, sier han.

– Nesten

– Vi prøver å holde ting i sjakk, og vi klarer det nesten, men restansen går ikke nevneverdig ned, sier han.

Finansminister Siv Jensen (Frp) sa ved etableringen at den nye nemnden skulle sikre en effektiv behandling av klagesakene, og at det var viktig at det ikke tok for lang tid.

Aftenbladet har ikke lyktes i å få kommentarer fra Jensen eller Skattedirektoratet innen artikkelen ble ferdigstilt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.