Den pensjonerte politilederen sier også Cappelen, advokat Benedict de Vibe og politiet har samarbeidet for å trekke ham inn i saken mot narkobaronen. De Vibe avfeier påstandene.

I avhør med Spesialenheten for politisaker skal Jensen flere ganger ha framsatt påstandene, uten å ville utdype dem nærmere. I tillegg til å forsyne advokaten sin med hasj, skal Cappelen ha fått råd av de Vibe på 90-tallet om å samarbeide med politiet. Ifølge Dagbladet er Jensens påstander en del av hans forsvarsstrategi, der han vil få fram hvem Cappelen virkelig er og belyse at det har vært en enighet mellom Cappelen, de Vibe og politiet om å dra Jensen inn i saken.

– Det er ikke inngått noen avtale mellom Cappelen, meg og politiet. Det er en alvorlig anklage som ikke er riktig, sier de Vibe til avisen, og han fortsetter:

– Påstandene om at jeg har mottatt hasj er ren løgn. Selvsagt! Det er beklagelig at dette skal komme opp på denne måten.

De Vibe bekrefter at Spesialenheten har skrevet en egen rapport om påstandene. Han sier dette er ting som er kommet fram i Jensens forklaring i lukket rett og at Jensen må ha lekket opplysningene. Jensen avviser at han har lekket opplysninger fra lukket rett. 

Jensen i vitneboksen også denne uken

Mandag og resten av uka fortsetter utspørringen av den tidligere polititoppen Eirik Jensen i Oslo tingrett.

Da dommer Kim Heger hevet retten torsdag, som var siste rettsdag før helgen, var aktor Kristine Schilling fra Spesialenheten for politisaker kommet fram til siste del av 2009. Det er fra denne tiden og fram mot pågripelsen i februar 2014 at aktoratet har utarbeidet en detaljert tidslinje, blant annet over Jensens pengebruk.

Aktor har brukt mye tid på å spørre om Jensens kontanter. Den nå pensjonerte politimannen har anslått at han kan ha hatt 3-400.000 kroner liggende – og har vedgått at en del av dette nok ikke har vært innrapportert til skattemyndighetene.

Spesialenheten mener dette er penger fra medtiltalte Gjermund Cappelen, som Eirik Jensen skal ha fått for å bidra til innførsel av hasj. Jensen på sin side sier det dreier seg om oppsparte midler og penger fra handel med blant annet kjøretøy.

Eirik Jensen skulle etter planen ha sittet i vitneboksen til 24. januar, men Spesialenheten har bedt om mer tid, og dermed ventes ikke Gjermund Cappelen å innta samme plass før 30. januar.  

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.