STOCKHOLM: Fredagens sjokk og intense frykt, er avløst av sorg. 

Stillheten preger smågatene i sentrale Stockholm der dramaet utspant seg kvelden i forveien. Nå trekker byens befolkning tilbake til sentrumskjernen og legger ned blomster langs Drottninggatan.sørgende

Tre av dem som legger ned blomster ved avsperringen, kom selv midt oppe kaoset som utspant seg fredag ettermiddag.

Familien fra Nederland hadde bare så vidt rukket å sjekke inn på hotellet i Drottninggatan før de kom opp i gatetragedien i Stockholm. Moren Tine Hermans (70) var sammen med døtrene Ilja (36) og Loes (45) i den svenske hovedstaden for første gang.

– Vi sto i hotellobbyen for å sjekke inn. To minutter etter at vi kom, dundret lastebilen inn. Ting lå slengt. Vi trodde først det var en ulykke, sier Loes.

I det hun legger ned nederlandske tulipaner ved et trafikklys, klarer hun ikke å få tankene bort fra det hun så for et knapt døgn siden.

Synet av en hjelpeløs mor og datter som lå på gaten har brent seg fast.

– Vi så moren og datteren lå der. Vi er usikre på om de overlevde.

Nå bearbeider de inntrykkene med å oppsøke gatehjørnet som politiet fortsatt har sperret av.

– Vi er fryktelig triste for det som har skjedd. Vi har ikke hatt den beste natten. Dette var ikke planen for weekenden. Nå går vi ut for å få med oss de gode sidene av Stockholm også.

Samtidig er hun imponert over måten myndighetene har håndtert terroraksjonen.

– Politiet, brannvesenet og frivillige gjorde en så bra jobb. De beholdt roen og hjalp oss gjennom kaoset. Vi fikk ikke forlate hotellet på mange timer. All vår takk går til dem.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.