Se pressekonferansen direkte:

– Onsdag 16. januar mottok familien et budskap fra dem som hevder å ha Anne-Elisabeth, sa Hagen-familiens bistandsadvokat Svein Holden da han møtte pressen torsdag ettermiddag.

Det er nå snart tre måneder siden Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68) forsvant fra sitt hjem på Lørenskog. Der fant ektemannen Tom Hagen senere på dagen et brev med krav om ni millioner euro som skulle overføres i kryptovaluta.

– Det er klart at budskapet har styrket familiens håp og tro på at Anne-Elisabeth fortsatt er i live. Samtidig er det urovekkende at vi ikke har mottatt noe livstegn, sier Svein Holden til DN.

– Vi tolker det som at hun fortsatt er i live. Vi mener det har formodningen mot seg at de ville ta en slik kontakt dersom hun ikke lenger er blant oss.

Holden mener at alle omstendigheter rundt budskapet tyder på at det er samme avsender som tidligere har vært i kontakt med familien på samme digitale plattform. Han understreker at det ikke er tilfeldig at han bruker ordet digital plattform og ikke kryptovaluta.

Holden understreker at budskapet ikke tolkes som et bevis på at hun lever. Han sier det er avgjørende for familien å vite at Anne-Elisabeth lever før man går videre i denne prosessen med å få henne tilbake, og innleder forhandlinger.

Bistandsadvokaten legger til at årsaken til at han går ut med informasjonen, er for å oppfordre dem som har Anne-Elisabeth til å ta kontakt gjennom andre kanaler slik at de kan få et tydelig bevis på at hun er i live.

Full tillit til etterforskningen

Holden opplyser at familien daglig holdes orientert om etterforskningen, både ved direkte møter med politiet og via ham som bistandsadvokat.

– Familien har full tillit til måten politiet håndterer etterforskningen, sier Holden.

– Det er kommet inn over 1000 tips til politiet etter offentliggjøringen. Mener familien det var riktig å vente i ti uker med å gå ut med saken?

– Det er en diskusjon vi ikke kan ta i dag. Det er nok av vanskelige spørsmål fra dag til dag om vi ikke også skal ta stilling til slike spørsmål.

Politiet ønsker kontakt med disse personene
Politiet offentliggjorde i dag to overvåkningsvideoer fra Futurum-bygget på Lørenskog, der ektemannen til den antatt kidnappete Anne-Elisabeth Hagen jobber.
00:49
Publisert:

Advokaten understreker at de fortsatt har fokus på å få Anne-Elisabeth Hagen hjem i god behold:

– Vi vurderer alle alternativer for at det skal la seg gjøre. Familien er innstilt på å gå i forhandlinger, men er avhengig av å vite at hun er i live for at det skal skje.

Forsvant 31. oktober

68 år gamle Anne-Elisabeth Hagen er gift med milliardæren Tom Hagen. Forsvinningen ble holdt hemmelig i ti uker. Politiet har bekreftet at det har kommet både trusler og krav om løsepenger i form av kryptovaluta.

Søket i vannet knyttet til bortføringssaken i Lørenskog fortsatte torsdag.

– Vi gjorde som kjent søk i Langvannet i går. Søkene fortsetter i dag, og eventuelt i morgen fredag, opplyser politioverbetjent Christian Berge i Øst politidistrikt.

Han legger til at de av hensyn til etterforskningen ikke kommenterer eventuelle funn som er gjort.

– Dette må vi komme tilbake til senere, sier Berge.

Tre hull i isen

Til nå er det sagd ut tre råker i vannet, alle rett utenfor eiendommen til den savnede Anne-Elisabeth Hagen og hennes ektemann, milliardæren Tom Hagen. To hull ble laget onsdag og torsdag formiddag ble en tredje råk sagd ut, ifølge NTB

DNs Osman Kibar: Derfor ber de antatte kidnapperne om utbetaling i kryptovalutaen monero
02:52
Publisert:

Innsatsleder Anders Bru i Øst politidistrikt opplyser til NTB at sikten i vannet er langt bedre enn det Oslo brann- og redningsetat fryktet. Når dykkerne er nede i vannet, som er 17 meter på det dypeste og nå holder rundt fire plussgrader, søker de først og fremst visuelt.

– Vi holder mest sannsynlig på også i morgen. Ikke noe tyder på at vi vil søke andre steder enn der vi arbeider nå. Vi konsentrerer oss om eiendommen og vannet i nærheten. Oslo brann- og redningsetat gjør en meget god jobb i dette søket. Vi er avhengig av deres innsats, sier Bru.

DNs politiske redaktør om regjeringsutvidelsen: Det blir flere som kjemper for sitt område, og færre som ser helheten
03:20
Publisert:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.