Den siste tiden har det stormet rundt EQTs håndtering knyttet til innlåsingsavtaler etter at det for en uke siden ble kjent at toppene i EQT solgte aksjer som innbragte rundt 25 milliarder kroner. Ifølge den svenske avisen DI forandret EQT, som er blant verdens største oppkjøpsfond, brått reglene knyttet til hvor lenge partnerne i selskapet måtte sitte på aksjene. Da selskapet ble børsnotert for to år siden, het det at partnerne måtte sitte med aksjene i tre år. Men forrige uke, viste det seg at dette var endret.

Tirsdag ettermiddag skriver DI.se at Finansinspektionen (FI), som tilsvarer norske Finanstilsynet, gransker hvordan selskapet håndterte utsatt offentlighet knyttet til endringen av disse avtalene, og viser til en pressemelding fra FI.

FI skriver i sin pressemelding at de den 7. september fikk en melding fra EQT om utsatt offentliggjøring av innsideinformasjon. I dag har FI besluttet å kreve en redegjørelse fra EQT om hvilke omstendigheter som lå til grunn for at selskapet valgte utsatt offentliggjøring.

«FI kommer til å analysere svaret fra EQT AB for å ta stilling til om det finnes grunn til å komme med videre tiltak», heter det i meldingen fra FT.

Børsnoterte selskaper har, noe enkelt sagt, en informasjonsplikt om all presis informasjon som kan påvirke aksjekursen (ekstern lenke). Normalt tillates såkalt utsatt offentliggjøring kun i tilfeller der en tidlig offentliggjøring kan skade selskapets interesser. Et typisk tilfelle er når et børsnotert selskap er i fusjonsforhandlinger.

Ekstern bistand

I sin egen pressemelding skriver EQT at selskapet er i dialog med FI. Oppkjøpsfondet fastholder at måten informasjonen ble tilbakeholdt på er korrekt. EQT skriver at det har innhentet ekstern rådgivning i vurderingen av spørsmålet.

« EQT AB bidrar Finansinspektionen med underlag og ser frem til en fortsatt positiv og konstruktiv dialog med Finansinspektionen», heter det fra fondets side.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.