En lukket dør og beskjed om å vente viser at Thommessen-advokatene Sverre Tyrhaug og Christian Hals er i gang med jobbintervjuene på kontorene i Hinna Park i Stavanger. Advokatselskapet, et av de store i Norge, satser tyngre enn det noen gang har gjort når det nå for alvor etablerer seg i Stavanger.

– Vi har hatt et satellittkontor en stund. Men vi bestemte oss for at enten må vi trekke oss ut eller så må vi gå all in, sier managing partner Sverre Tyrhaug.

15 nye advokater skal på plass i løpet av kort tid. I løpet av de neste ett til to årene er målet at opp mot 25 advokater skal jobbe på Thommessens advokatkontor.

– Vårt mål er å bli det ledende advokatselskapet i regionen, sier Tyrhaug.

På lønnstoppen

Det er høye ambisjoner i en by som huser advokater som i årevis har vært toppsjiktet av de best lønnede advokatene i landet.

Det er store transaksjoner, kjøp og salg av selskaper, som i første rekke har gitt et lukrativt marked i oljebyen.

– Vi tror denne regionen blir sentrum for fornybarsektoren, sier Sverre Tyrhaug (til høyre). Her sammen med kollega Christian Hals i selskapets kontorer i Jåttåvågen.
– Vi tror denne regionen blir sentrum for fornybarsektoren, sier Sverre Tyrhaug (til høyre). Her sammen med kollega Christian Hals i selskapets kontorer i Jåttåvågen. (Foto: Tommy Ellingsen)

– Vi skal satse på energisektoren, sier Tyrhaug.

Men det er ikke bare den tradisjonelle olje- og gassindustrien som det skal satses på.

– Vi tror denne regionen blir sentrum for fornybarsektoren, sier Tyrhaug.

En kortsiktig leieavtale er allerede signert for kontorer midt i sentrum, og en intensjonsavtale er inngått for leie av lokaler i Alfred Ydstebøs høyhusprosjekt i byen.

Tar energiteam fra Kluge

Thommessen har allerede klart å vekke oppsikt i advokatbransjen i oljebyen. Tre av de ledende advokatene i energiteamet til advokatselskapet Kluge har allerede meldt overgang til Thommessen. De starter en gang i løpet av våren.

– Vi vil fortsatt ha en god relasjon til selskaper som Kluge og Schjødt. Men umiddelbart når vi etablerer oss, setter det kanskje i gang følelser, sier Tyrhaug i Thommessen.

Bjørnar Alterskjær i Kluge tar det tilsynelatende med ro at Thommessen nå tar store deler av energiteamet til selskapet.

– Kluge har bygget seg store i løpet av de siste 30 årene innen olje og gass. Vi er ikke avhengige av enkeltpersoner. I bransjen flytter partnere på seg mer enn før. Det er mer bevegelse i markedet. Kluge har ansatt en rekke personer i det siste. Da må vi leve med at andre også rekrutterer fra oss, sier Alterskjær.

Thommessen er usikre på hva andre store advokatselskaper som Wikborg Rein, Bahr og Wiersholm vil gjøre i etterkant av satsingen.

– Det er vanskelig å gjette hva andre tenker strategisk. Jeg tror ikke nødvendigvis de vil følge etter, sier Tyrhaug.

Én ting er han overbevist om.

– Mange tror at det ikke er viktig med lokal tilstedeværelse med dagens teknologi som videokonferanser og email. Vi ser at det var en feil tanke. Det å møtes i det daglige er svært viktig, sier Tyrhaug.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.