NIFS domsutvalg har i dag avsagt dom i saken Antidoping Norge har anlagt mot Therese Johaug.

Ifølge en pressemelding taper Therese Johaug retten til å delta i konkurranser og organisert trening, samt retten til å ha valgte og oppnevnte tillitsverv. Hun utestenges i 13 måneder med virkning fra tidspunkt for ilagt suspensjon 18. oktober 2016.

Johaug kan dermed konkurrere igjen fra november i år, i tide til OL 2018. 

– Jeg er glad for at domsutvalget ser at det ikke var noen prestasjonsfremmende hensikt eller effekt ved bruken av leppekremen. Jeg er også glad for at utvalget er enig i at jeg ikke hadde noen grunn til å tvile på de forsikringer jeg fikk av landslagslegen, sier Johaug i en kommentar til dommen.

Hun sier også at hun skjønner at dopingreglene må være strenge. 

– Det føles likevel feil at jeg kan få 13 måneders utelukkelse for bruk av en leppekrem, sier Johaug. 

Hun forteller deretter at hun vil bruke de nærmeste dagene til å tenke igjennom hva hun skal gjøre videre sammen med advokaten sin. 

Taper millioner

Dagens Næringsliv har tidligere beregnet at en utestengelse på 14 måneder, som var tidsperioden Antidoping Norge argumenterte for, ville koste Johaug opp mot et tosifret millionbeløp. 

Bare bortfallet av premiepenger, bonuser fra sponsorer og avtalen med Skiforbundet vil, ut fra prestasjonene de siste sesongene, koste Therese Johaug rundt seks-syv millioner kroner samlet sett.

DN skrev i januar at Johaugs klesmerke er trukket fra markedet i Finland, og har noen få forhandlere i Sverige. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

USAs dyreste hjem til salgs
Det kan se ut som et hotell, men dette er hus i Los Angeles til salgs for den svimlende summen 250 millioner dollar. I norske kroner er det 2 milliarder og nesten 85 millioner. Det gjør huset til det dyreste på markedet i USA.
01:26
Publisert: