Inge Staldvik (59), som har vært stortingsrepresentant for Ap og SV, er dømt til fem måneders ubetinget fengsel for underslag.

59-åringen er dømt til fem måneders ubetinget fengsel av Namdal tingrett for å ha underslått 630.000 kroner fra Nord-Trøndelag bonde- og småbrukerlag, melder adressa.no.

Underslaget skjedde i 2012 mens Staldvik var sekretær for fylkeslaget i Nord-Trøndelag. 59-åringen førte da over totalt 630.000 kroner fra fylkeslagets konto til sin egen.

Staldvik ble meldt til politiet av sitt eget styre. Ifølge Staldvik, som har lagt alle kortene på bordet og fikk saken sin avgjort som tilståelsessak, har han latt seg lure til å plassere pengene, etter å ha blitt kontaktet av et utenlandsk foretak på epost.

– Det virket veldig troverdig, og jeg ble lovt en avkastning på åtte prosent. Jeg tenkte at dette skulle bli en overraskelse og en glede for småbrukarlaget, sa Staldvik under rettssaken mot ham i forrige uke. Aktor, politiadvokat Amund Sand, sa i retten at mye av svindelen fremsto som «lett gjennomskuelig». Dommen på fem måneders ubetinget fengsel var i tråd med aktors forslag.

Staldvik satt på Stortinget i perioden 1985 til 1993, først for Ap, siden for SV. Han var styreleder i Nord-Trøndelag bonde- og småbrukerlag fra 2002 til 2009, og styremedlem i Norsk bonde- og småbrukerlag i perioden 2003 til 2005.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.