72 dager er gått uten at det har kommet livstegn fra 68-åringen.

– Det bekymrer jo politiet, det er det ingen tvil om. Når det gjelder den bortførte, så stemmer det at vi ikke har hatt livstegn siden 31. oktober, sier politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt, som understreker at de heller ikke har noen tegn på at kvinnen er død.

Politiets hovedhypotese er kidnapping, og en rekke av politiets fremste eksperter er hentet inn for at kvinnen så snart som mulig skal bli gjenforent med familien.

– Vi har et sett av hypoteser. Det er fortsatt sånn at hovedhypotesen hverken er styrket eller svekket i vesentlig grad.

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68) har vært savnet siden 31. oktober i fjor. Fredag hadde politiet mottatt over 250 nye tips i forsvinningssaken.
Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68) har vært savnet siden 31. oktober i fjor. Fredag hadde politiet mottatt over 250 nye tips i forsvinningssaken. (Foto: Privat via Politiet)

Offentliggjøringen av saken onsdag denne uken, har så langt ikke gitt noe gjennombrudd. Politiet etterforsker flere teorier, men det er ikke foretatt omprioriteringer av ressurser, ifølge Brøske.

– Vi har andre hypoteser som vi fortsatt jobber etter. De samme etterforskningsskrittene, er relevante for de ulike hypotesene. Mest sannsynlig er det en bortføring vi står over for.

Brøske ønsker ikke å gå inn på hva som ligger i de alternative hypotesene.

– Ved utarbeidelse av slike hypoteser vil det være naturlig å se hen til erfaringer fra tilsvarende eller lignende saker fra tidligere.

Kartlegger bevegelser

Ett av de prioriterte etterforskningsskrittene, er å få avklart bevegelser på forsvinningsdagen. Vanligvis vil både teledata og overvåkningsbilder gi politiet nyttig informasjon om hvordan mulige gjerningsmenn forflytter seg. Også bompengeringen rundt Oslo kan avdekke aktuelle biler.

Politiet har ikke gått ut med noe bestemt tidspunkt for når hun forsvant 31. oktober, men har presentert en tidslinje der kvinnen ble meldt savnet samme dag som hun forsvant fra hjemmet.

Politiet setter nå sin lit til at tips fra publikum skal løse forsvinningsmysteriet. Politiet utelukker ikke at kvinnen kan holdes skjult i nærområdet og ber om opplysninger om noen har sett noe unormal aktivitet som kan føre frem til et skjulested. Det kan være alt fra leiligheter, hus under rehabilitering og hytter.

Undersøkte huset i hemmelighet

Etter at saken ble kjent, har politiet stått friere til gjøre undersøkelser på ekteparets eiendom uten å måtte ta hensyn til at en mulig motpart bedriver kontraspionasje.

DN har tidligere omtalt at politiet tok seg inn i huset mens etterforskningen fortsatt holdt en lav profil.

– De krimtekniske undersøkelsene innendørs ble fullført før saken ble offentliggjort, opplyser politiinspektøren.

Torsdag ble det gjort søk med hund rundt den aktuelle villaen.

– Hva det ga av resultater, kan jeg ikke opplyse om nå, sier Brøske.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Politiet ønsker kontakt med disse personene
Politiet offentliggjorde i dag to overvåkningsvideoer fra Futurum-bygget på Lørenskog, der ektemannen til den antatt kidnappete Anne-Elisabeth Hagen jobber.
00:49
Publisert: