– Politiet har etter en helhetsvurdering besluttet å ikke begjære videre beslag av Sloraveien 4, sier politiinspektør, Agnes Beate Hemøi, i en pressemelding fredag.

I meldingen melder Øst Politidistrikt at de vil gi huset tilbake til Hagen innen fristen 21. september.

Ifølge NRK har likevel ikke politiet bedt om å beholde huset lengre enn i dag, noe som tyder på at de kriminaltekniske undersøkelsene er ferdig.

– Politiet har gjennomført omfattende undersøkelser på eiendommen, men av hensyn til etterforskingen har vi ingen kommentarer til hva slags undersøkelser som er utført, eller resultatene av disse, sier Hemøi i meldingen.

Ansett som åsted

Politiet har gjennomført en rekke kriminaltekniske undersøkelser siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra parets bolig for nesten to år siden.

Politiets teori har vært at huset til Hagen-ekteparet er åstedet for drapet på Anne-Elisabeth Hagen.

I august i år ble det kjent at politiet opprinnelig ønsket å holde huset til november, men en kjennelse fra Eidsivating lagmannsrett slo fast at politiet kun fikk beholde boligen frem til 21. september. Altså to måneder kortere enn de ba om.

Hagen er siktet for drap eller medvirkning til drap av hans ektefelle Anne-Elisabeth Hagen. Ektemannen har hele tiden nektet straffskyld og nekter videre for å ha noe med forsvinningen å gjøre overhodet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.