Mandag kveld utlovet Tom Hagens forsvarer Svein Holden ti millioner kroner dusør for tips som kan føre til at politiet finner Anne-Elisabeth Hagen. Dusøren ble kunngjort via TV 2.

«Vi er positive til alle initiativ som kan fremskaffe informasjon i saken. Vi er også positive til dusør som virkemiddel, og har tidligere vært i dialog med familien om dette», opplyser påtaleleder Haris Hrenovica ved Øst politidistrikt i en melding.

«På prinsipielt grunnlag kan imidlertid ikke politiet støtte en fremgangsmåte der andre enn politiet skal bestemme hvilke tips som skal følges opp. En forutsetning må være at tipsene går direkte til politiet som har ansvaret for etterforskningen, og uten begrensninger når det gjelder type tips».

Politiet fortsetter:

«Det er viktig at politiet på et objektiv grunnlag kan vurdere alle tips opp mot det øvrige materialet vi sitter på. En opplysning som fremstår uvesentlig for andre, kan være av stor betydning for etterforskningen».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.