Bostyrer Christian Lundin vil slå Tommy Sharif personlig konkurs hvis han ikke betaler tilbake syv millioner innen en uke.

– De ni konkursrammede selskapene er mer eller mindre tomme, her er det hverken bankinnskudd, varelager eller driftstilbehør. Det er kun noen tusenlapper igjen på selskapenes bankkonti. Bildet jeg sitter igjen med er at Tommy Sharif bevisst har tappet selskapene over tid, og jeg har ikke fått noen god forklaring eller dokumentasjon på hva midlene er gått med til, sier bostyrer Christian Lundin.

Kreditorene kan ha tapt over 25 millioner kroner på konkursene i de ni selskapene til den tidligere dekkselgeren. Så langt er det meldt inn krav for vel 100 millioner. Etter at inntekten fra tvangssalget av dekksentereiendommen på Berger ved Skedsmokorset er trukket fra, er gjelden på over 25 millioner. Skattemyndighetene og DNB er blant de største kreditorene med henholdsvis syv og fem millioner utestående.

– Men fristen for å melde krav har ikke gått ut, og skattemyndighetene vil kunne melde ytterligere krav når de er ferdige med bokettersynet i selskapene, påpeker Lundin.

Formue på 19 mill.

– De konkrete detaljer i saken kan jeg ikke kommentere på det nåværende tidspunkt, sier Tommy Sharifs forsvarer Sol Elden.

Sharif er siktet for grov bounndragelse, noe som har en strafferamme på seks år. Han satt både tirsdag og onsdag i politiavhør på Lillestrøm, og nekter ifølge forsvareren straffskyld. Advokat Christian Lundin er bostyrer for samtlige av de ni konkursboene etter at dekksatsingen kollapset. Han sier Sharif har tatt ut vel syv millioner kroner fra selskapene sine de tre siste årene. 3,2 millioner skal være hentet ut bare det siste året, samtidig som kreditorene risikerer milliontap. Mandag denne uken sendte Lundin et brev til Sharif, hvor de syv millionene kreves tilbakeført innen en uke.

– Han har fått frist til 23. juni med å betale tilbake til boene. Ellers vil jeg vurdere å slå ham personlig konkurs, sier Lundin.

En kredittsjekk viser at Tommy Sharif står med betalingsanmerkninger for 112.352 kroner. Samtidig er det ikke registrert eiendommer eller biler på 39-åringen, som ifølge den siste ligningen for 2013 sto med en formue på 19 millioner kroner. Ved en personlig konkurs tas det beslag i alt vedkommende eier bortsett fra mindre personlige gjenstander. I tillegg vil all gjelden hefte ved den konkursrammede i lang tid, også etter at selve konkursbehandlingen er over.

Økokrim sikret 1,3 mill.

DN skrev mandag at Økokrim på oppdrag fra skattemyndighetene har frosset 1,3 millioner på kontoen til Tommy Sharifs sønn, penger som ifølge en kjennelse fra Nedre Romerike tingrett skal ha blitt disponert av Tommy Sharif.

– Jeg aner ikke om midlene som er forsvunnet fra Sharif-selskapene fortsatt er i behold. Boet har bedt om å få fristilt de 1,3 millionene, da dette er penger som tilhøre selskapene, kommenterer Lundin.

Ifølge boinnberetningene skal Sharif-selskapenes varelager ha blitt videresolgt til flere selskaper og Sharifs bror på høsten og vinteren ifjor for vel tre millioner kroner. Tommy Sharifs bror ble pågrepet og helerisiktet tirsdag etter et stort funn av kontanter da politiet ransaket brødrenes bolig og lokalet til Sharif as. Dette selskapet, som holder til på Alnabru, eies av den helerisiktede broren.

4000 felger på Strømmen

– Jeg har bedt Tommy Sharif legge frem varetellingslister og inventarlister, men har ikke fått disse selv om han har sagt han skal fremskaffe dette. Vi vet lite om hva lageret besto av, foruten 4000 felger som ble solgt til broren, sier bostyrer Christian Lundin.

De 4000 felgene står nå i et leid lagerbygg på Strømmen, og er abandonert av konkursboet siden verdien var usikker og det ville påløpe transportkostnader og husleie å ta over felgene.

Den helerisiktede brorens forsvarer, Solveig Høgtun, forteller at klienten overhodet ikke erkjenner straffskyld og stiller seg uforstående til siktelsen.

– Dette vet jeg ingenting om. Jeg har så langt i saken fått lite informasjon, sier Høgtun om de 4000 felgene som er solgt til Tommy Sharifs bror.

Forsvarer Sol Elden ønsker ikke å kommentere opplysningene fra konkursbehandlingen av Tommy Sharifs selskaper.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Sharif-brødrene løslatt


Fra fettsuging til maraton

 
Fra fettsuging til maraton
Nå har selv dekkmillionærer begynt å trene. Tommy Sharif forteller på et vis hvorfor.
04:35
Publisert:

 

Les hele avisen