Det var avisen Fedrelandsvennen i Kristiansand som først meldte at politiet har startet etterforskning, og at Sharif er kalt inn til avhør.

«Jeg kan bekrefte at anmeldelsen er overført Øst politidistrikt og at den er under etterforskning.» skriver påtaleansvarlig Torjus Muri Lundevall i Øst politidistrikt i en epost til Fædrelandsvennen.

Tommy Sharif bekrefter at han er kalt inn til avhør hos politiet onsdag. Han er både fortvilet og oppgitt når DN fikk han i tale sent fredag ettermiddag.

– Jeg kan ikke fatte og begripe hva som er målet til Steinar Olsen. Jeg har akseptert absolutt alt han krever. Jeg aksepterer beløpet på 130.000, jeg har beklaget offentlig og jeg har slettet alle Facebook-innleggene, sier Sharif.

Vil unngå rettssak

Han håper nå at Olsen kommer på banen og sier hva han vil, slik at han unngår en rettssak.

– Hadde jeg vært en gjerrig pakistaner som ville spare penger hadde jeg bare beklaget, men jeg vil betale det beløpet han krever også. Jeg har jo vært i fengsel før, og det er ikke et sted jeg vil tilbake til på grunn av en krangel. Jeg blir med på alt du vil, Steinar Olsen, bare si hva du vil, sier Sharif.

Steinar Olsen er på sin side glad for at politiet nå tar tak i saken.

– Jeg er glad for at politiet velger å etterforske netthetssaken og på den måten viser at måten man behandler andre mennesker på i sosiale medier, også kan få konsekvenser i det virkelige liv, sier Steinar Olsen i en kommentar sent fredag.

Steinar J. Olsen er gründer og eier av Stormberg.
Steinar J. Olsen er gründer og eier av Stormberg. (Foto: Tomm Wilgaard Christiansen)

– Mange barn og unge opplever en hverdag hvor de blir mobbet og hetset på nett. Voksne som systematisk sprer løgn og sjikanerer andre i sosiale medier, må være forberedt at de må stå til ansvar for sine handlinger, sier Olsen.

Sharif håper fortsatt saken kan ordnes på kammerset.

– Jeg kan ikke i min villeste fantasi fatte og begripe at to voksne mennesker skal sitte i retten og krangle om noe jeg alt har beklaget, sier Sharif.

Langvarig netthets

I en rekke innlegg på Facebook siden september i fjor har den straffedømte dekkforhandleren Tommy Sharif blant annet hevdet at turtøyprodusenten Stormberg utnytter Nav-systemet og at eieren Steinar J. Olsen har syltet ned penger i Kina.

Gjennom advokat Jon Wessel-Aas har Steinar J. Olsen flere ganger bedt om at innleggene slettes, noe Sharif bestemt har avvist. Dermed varslet Olsen søksmål mot Sharif for ærekrenkende og hensynsløs adferd.

Like før jul snudde Sharif og skrev på sin Facebook-profil at han beklager at han «dro dette veldig langt» og tilbyr seg å «slette innlegg hvis det er flere gamle innlegg som du mener er sårende, krenkende eller noe sånt».

Sharif sier han er innstilt på å betale. «Jeg har sagt at greit jeg betaler 130.000,- kroner men at jeg kun klarer å betale cirka 3-4000,- kroner i md. da jeg er blakk og har dårlig råd», har Sharif skrevet på Facebook.

Han varsler samtidig at dersom Olsen likevel ikke er villig til å legge saken død og Sharif skulle ende med å bli dømt i tingretten, vil hverken Olsen eller Amnesty få en krone. «Jeg driter i om jeg da blir slått personlig konk av deg. Men en eneste kroner får du ikke da, Steinar Olsen», skriver han.

Anmeldt på lillejulaften

Men på lille julaften, få dager etter at Sharif publiserte innlegget, ble anmeldelsen sendt fra advokat Wessel-Aas på vegne av Steinar J. Olsen. Olsen krever dekket saksomkostninger samt en oppreisningserstatning på inntil 130.000 kroner som Olsen i så fall vil gi som gave til Amnesty International.

Olsen skrev da i en epost til DN at «vi har registrert at Tommy Sharif ikke ønsker at netthetsen han over flere måneder har gjennomført skal ende opp i en rettssak. I samme Facebook-innlegg hvor han beklager og tilbyr seg å slette noen av de mer enn 70 sjikanerende innleggene han har publisert om Stormberg og meg, så gjentar han noen av de ærekrenkende og uriktige påstandene,» skriver han.

Ikke forstått alvoret

Olsen siktet blant annet til at Sharif i Facebook-innlegget skriver at han er blitt kontaktet av en rekke av Olsens tidligere og nåværende ansatte. «Jeg er sjokkert åssen de beskriver deg og hvor mange mennesker som føler seg grovt utnyttet av deg, Steinar Olsen, og Stormberg. Folk som har stått deg, Steinar, nær, tar i dag fullstendig avstand fra dine holdninger og hvordan du kynisk har og utnytter mennesker i en sårbar situasjon, din lederstil og ikke minst, Steinar, din væremåte. Det betyr ikke, Steinar, at dette er sant det de sier, men det er deres ord, ikke mine.»

Steinar J. Olsen mener dette viser at Sharif ikke har forstått alvoret. «Vi mener derfor han må svare for seg i retten og ansvarliggjøres for den netthetsen og sjikanen han har stått bak. Det skal ikke være slik at noen måned etter måned kan hetse og plage andre i sosiale medier uten at det får konsekvenser for dem, skriver Steinar J. Olsen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.