I en gruppe på Facebook har flere rammede Bitcoins-Norge kunder flokket seg sammen med mål å danne et gruppesøksmål mot kryptoforhandleren. Fredag formiddag ligger det raskt økende medlemstallet på 94 personer.

I den lukkede gruppens beskrivelse står det at del én går ut på å samle nok folk, del to å møte advokat Tony Vangen fra Advokathuset Elden og del tre på å fremme et krav mot Ole-André Torjussen, daglig leder i Bitcoins Norge.

Tony Vangen i Advokathuset Elden bekrefter at han har mottatt en henvendelse.
Tony Vangen i Advokathuset Elden bekrefter at han har mottatt en henvendelse. (Foto: Advokathuset Elden)

– Det er ikke inngått noe oppdrag ennå hva gjelder denne saken, men jeg kan bekrefte å ha fått en henvendelse, skriver advokat Tony Vangen ved Advokathuset Elden i en sms til DN fredag morgen.

Facebook-gruppen er lukket, det vil si at man ikke kan se hvem som er medlemmer av gruppen eller hva som blir skrevet inne på gruppen, men det står oppført antallet medlemmer samt en gruppebeskrivelse.

Mandag kveld mottok kunder av kryptovalutabørsen Bitcoins Norge en epost fra selskapet, der det ble varslet stans i all handel og tvangssalg av kundenes kryptovalutabeholdning etter «avanserte dataangrep». Eier og daglig leder Ole-André Torjussen har informert noe gjennom Bitcoins Norges Facebook-side og besvart enkelte spørsmål i mediene, men dette har ikke vært nok for kundene som etterlyser flere svar.

DN har ikke oppnådd kontakt med personer i gruppen som ønsker å stå frem.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.