I 2005 ble Brask sammen med sin daværende EY- og Thommesen-partner Sverre Koch siktet for medvirkning til Transoceans angivelige skattesvik, en sak som er blitt omtalt som norgeshistoriens største skattesak.

I 2014 ble han og to andre skatterådgivere blankt frifunnet i Oslo tingrett. Økokrim valgte senere å legge bort saken.

Brask sier til Rett 24 at punktum nå er satt for hans del.

– Nå endte saken for min del med et forlik omtrent på størrelse med mitt opprinnelige krav. Det er alltid hyggelig å vinne sin rett, sier han.

Forliket er det siste i en lang rekke: Høsten 2018 fikk selskapet Transocean 30 millioner i erstatning, og i fjor sommer ble det inngått forlik om dekning av sakskostnader.

I desember i fjor ble Sverre Kochs tilkjent erstatning på rundt sju millioner, og før helgen ble det altså klart at Brask får 35 millioner kroner. Beløpet inkluderer ni millioner til Brasks heleide holdingselskap Uranos AS.

Fortsatt gjenstår en pågående tvist om dekningen av Transoceans sakskostnader i skattesaken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.