Onsdag formiddag gikk politiet rettens vei for å ta beslag i verdier tilknyttet mannen, og de fremmet krav om et såkalt heft, skriver Nordlys.

Et heft vil si økonomisk sikring for «betaling av bot, inndragning, sakskostnader, erstatning eller oppreisning som siktede er eller antas å ville bli ilagt», som det heter i straffeprosesslovens paragraf 217.

Advokaten har nylig meldt opphør av advokatpraksisen og har ifølge Nordlys delvis erkjent straffskyld for den opprinnelige siktelsen om grov narkotikaforbrytelse, der han er siktet sammen med en annen Tromsø-advokat.

Saken startet da politiet i begynnelsen av oktober i fjor beslagla 66 kilo amfetamin på et hotell i Tromsø sentrum. De to advokatene i 40-årene ble pågrepet 21. juni i år, men det er foreløpig ikke kjent hvilken rolle politiet mener de to har hatt i saken.

4. august ble varetektsfengslingen av dem forlenget i fire nye uker.

Den andre advokaten hevder sin uskyld og nekter enhver befatning med amfetaminbeslaget.

I tillegg til de to advokatene, er også to tyskere og en serber siktet i saken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Bahareh Letnes: - Per er arbeidsledig. Hva skal jeg med Per da, hvis jeg er spion?
Her er noe av det som ble sagt under Per Sandberg og Bahareh Letnes’ opptreden under Arendalsuka tirsdag.
02:31
Publisert: