Politiets innstilling er klar, skriver VG.

Det er imidlertid ikke kjent om de mener det bør tas ut tiltale, om det innstilles på forelegg eller de mener saken bør henlegges.

– Etterforskningen er ferdig, og vi sender vår innstilling for hvordan saken skal behandles videre til statsadvokaten i løpet av dagen i dag, sa politiadvokat Torunn Strand i Hordaland politidistrikt fredag formiddag.

Tidligere ordfører Trude Drevland (H), havnedirektør Inge Tangerås og reder Torstein Hagen i Viking Cruises ble i september i fjor siktet for grov korrupsjon etter at Drevland og Tangerås ble fløyet for rederens regning til Italia for å delta i sjøsettingen av et nytt cruiseskip.

Ingen av de siktede erkjenner noen form for skyld i saken.

Politiets plan var opprinnelig å sende innstillingen over i løpet av mai, men behandlingen ble forsinket fordi det gikk store ressurser med til å etterforske helikopterulykken på Turøy.

Les også: Solbergs statssekretær gis avskjed

Sanders: – Det viktigste er å slå Trump

Finanstilsynet i Danmark politianmelder Nordea  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.