Det melder TV 2.

– Han har jobbet med rundt 50 forskjeller kunder, deriblant Equinor og Kongsberggruppen, sier mediedirektør Per Wiggo Richardsen i DNV GL til kanalen.

TV 2 opplyser også om at den siktede hadde tilgang til sensitive opplysninger.

– Ja, det er klart at stort sett alt vi gjør er av sensitive opplysninger, sier Richardsen til TV 2.

DNV GL har tidligere fortalt at mannen ikke hadde sikkerhetsklarering. Onsdag melder de at han hadde en rekke kunder.

Den siktede mannen var prosjektleder for et av prosjektene DNV GL hadde med Kongsberggruppen.

Mannen i 50-årene som er siktet for spionasje, er i Oslo tingrett varetektsfengslet i fire uker. Han må sitte to uker i full isolasjon.

I tillegg får han brev- og besøksforbud og medieforbud i hele fengslingsperioden, slik Politiets sikkerhetstjeneste (PST) begjærte i mandagens fengslingsmøte.

Mannen ble lørdag pågrepet på en restaurant i Oslo, der han ifølge PST møtte en russisk etterretningsoffiser. PST mener mannen har hatt flere møter med russisk etterretning.

Russisk diplomat utvist

Utenriksdepartementet har besluttet å utvise en russisk diplomat som skal ha vært i kontakt med den siktede mannen.

Diplomaten blir erklært «persona non grata», som det heter på diplomatspråket.

Onsdag kunne kommunikasjonssjefen Trude Maaseide i UD fortelle til NRK at diplomaten har vært innkalt til møte i departementet.

Russland hevder at diplomaten ble anholdt uten grunn og i strid med diplomatiske regler.

«Han ble ransaket og fikk ikke mulighet til å kontakte ambassaden eller tilkalle til hendelsens sted ansatte fra konsulatavdelingen. Vi uttrykte protest til Norges Utenriksdepartement i forbindelse med krenkelsen av diplomatens status», skriver ambassaden på sin Facebook-side. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.