En tidligere TV 2-ansatt er blitt dømt til tre års fengsel for grovt bedrageri etter at han bestilte utstyr for 23,5 millioner kroner i arbeidsgivers navn, skriver Bergens Tidende. Utstyret, hovedsakelig sceneutstyr og LED-skjermer, ble senere beslaglagt av Politiet på sivilingeniørens eget lager.

Mannen ble pågrepet og anklaget for underslag av 15 millioner kroner fra TV 2 i juni 2018, men siktelsen ble senere utvidet til bedrageri av 23,5 millioner kroner i perioden mellom 2015 og 2018. Mannen innrømmet å ha bestilt varer i TV 2s navn i retten.

Retten mente straffen i utgangspunktet burde være fire år, men mannen fikk ett halvt års reduksjon for å ha samarbeidet med retten. I dommen sies det at det er skjerpende at bedrageriet var overveid og planlagt og involverte å forlede en kollega til å attestere fakturaene for kjøpene.

Fornøyd

Mannens forsvarer sier de er fornøyde med dommen.

– Det er seks måneder mindre enn aktor påsto. Sånn sett er jeg tilfreds med dommen, sier forsvarer Erik Ulvesæter til Bergens Tidende.

TV 2 har fått utbetalt en sum på 26 millioner kroner fra et forsikringsselskap.

– Vi er glade for at han bidro og at det nå er avsagt dom. Vi setter punktum for det som har vært en lite hyggelig sak for de involverte og for TV 2. Nå retter vi blikket fremover, sier Sarah Willand, kommunikasjonsdirektør i TV 2 til Bergens Tidende.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.