Det føderale politi i Tyskland (BKA) har bladd opp fem millioner Euro, tilsvarende 37 millioner kroner, for å få hånd om materialet, ifølge nyhetsbyrået dpa.

Avsløringen Panama Papers vekket stort oppmerksomhet rundt skatteparadiser og skattesnyteri, og materialet kan gjøre politiet i stand til å jakte enkeltpersoner.

I dokumentene finnes det lister over navn og virksomheter som har unndratt skatt ved å plassere formue i Panama. Opplysningene er lekket fra advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama.

BKA har bekreftet at det nå skal iverksettes undersøkelser, men vil ikke svare på om politiet er i besittelse av hele lekkasjen. Politiet opplyser de at de sitter på 2,8 terabyte data, mens Panama Papers-lekkasjen er kjent å være cirka 2,6 terabyte.

Ifølge avisen Süddeutsche Zeitung er BKA klar til å dele opplysninger med andre lands myndigheter.

Økrim-sjef Trond Eirik Schea sier til Aftenposten at de har vært kjent med at myndigheter i europeiske land har hatt tilgang til hele eller deler av materialet.

– Vi er selvsagt interessert i dette materialet, og vi vil i samråd med skattedirektoratet undersøke mulighetene for å få dette overlevert, sier han.

Schea kan ikke svare på om når Økokrim eventuelt kan få tilgang til materialet.(Vilkår)