Selskapene Uber Norway As og Uber BV vedtok 26. oktober forelegg for brudd på Yrkestransportloven. Foreleggene var utstedt 1. september og lød på kroner 2.500.000 per selskap.

Det opplyses i en melding fra Oslo politidistrikt tirsdag ettermiddag.

Foreleggene er rettskraftig avgjort ved vedtakelsen, følgelig vil saken ikke bli ført for domstolene.

Carl Endresen, Norgessjef i Uber, sier at selskapet er uenig i forelegget, men:

– Nå ønsker vi å konsentrere oss om å være et ansvarlig selskap som investerer i Norge på lang sikt. Derfor satte vi Uber Pop på pause denne uken, og vi ønsker å fortsette den positive dialogen med myndighetene om nye reguleringer, sier han i en kommentar.

I begynnelsen av oktober ble det kjent at Uber tar en pause på ubestemt tid for selskapets viktigste tjeneste i Norge.

Tar pause på ubestemt tid

Selskapet begrunnet avgjørelsen med at det ønsker å bli regulert i Norge, og at det siden lanseringen for tre år siden har vært mangel på et tydelig lovverk for tjenester som Uber. Med en gang nye regler er på plass vil tjenesten bli relansert, ifølge pressetalskvinne Sophie Schmidt i Uber.

– Vi vil operere som et ansvarlig selskap som bryr seg om alle sine brukere, og vi vil spesielt begrense antall situasjoner våre sjåfører opplever på veien, skrev Schmidt i en mail.

Politiet har slått hardt ned på Uber-sjåfører i Norge. Så langt har 194 sjåfører blitt anmeldt, med 94 førerkort og 11,2 millioner kroner inndratt, ifølge NTB. Ifølge Uber har Uber Pop i Norge mer enn 280.000 brukere og hundrevis av sjåfører.

Uber har i innspill til Samferdselsdepartementet foreslått flere tiltak for regulering. Selskapet ønsker å følge skattemyndighetenes ønsker om automatisk innrapportering av sjåførenes inntekt. Selskapet vil også inngå avtaler med organisasjoner som tilbyr pensjons- og forsikringsordninger for sjåførene. I tillegg ønsker selskapet at sjåførene skal få tildelt kjøreseddel.(Vilkår)

Les også: Uber og ut
Telemark vil ha vinter-OL
Sentrale idrettsledere i Telemark jobber med å få vinter-OL til fylket i 2026. Planene om en ny norsk OL-søknad ble lansert på en pressekonferanse tirsdag.
01:01
Publisert: