Økokrim har innledet etterforskning av en tidligere ansatt jurist i Utlendingsdirektoratet (UDI)

Ledelsen i UDI bekrefter at etaten på vårparten mottok et tips fra en varsler.

– Vi sjekket ut opplysningene først på egen hånd. Vi så at dette var en så alvorlig sak at vi engasjerte en granskning fra advokatfirmaet PwC, sier Håkon Fenstad som er assisterende kommunikasjonsdirektør i UDI.

Valgte å anmelde

PWC-granskerne vurderte opplysningene som så alvorlige at UDI valgte å anmelde saken til Økokrim.

UDI anser det som ble avdekket som en korrupsjonssak, men tar ikke stilling til enkeltpersoners rolle i saken.

Selve siktelsesgrunnlaget mot mannen er ikke kjent.

– Økokrim kan bekrefte at vi i sommer mottok en anmeldelse fra UDI og at det er startet etterforskning som vil pågå utover høsten. Av hensyn til etterforskningen og de involverte har vi ikke ytterligere kommentarer til denne saken nå, opplyser førstestatsadvokat Trude Stanghelle.

Razzia

Etter anmeldelsen fra UDI ble innlevert, gikk Økokrim til razzia for å sikre bevis.

Økokrim ønsker ikke å bekrefte om det er en korrupsjonssak eller om noen er siktet.

Det gjør derimot advokat John Christian Elden som representerer varsleren i saken. Varsleren har ifølge Elden status som vitne.

– Økokrim har presisert at han ikke er siktet, og ransakningen var tredjemannsransakning for å sikre bevis mot den UDI-siktede, opplyser Elden til DN.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.