- Retten finner det klart at Røkke ikke kan holde Hope ansvarlig for sitt tap på hennes investering i spa-anlegget på Norefjell, heter det i dommen fra Asker og Bærum tingrett, som frifinner Hope.

Med gåavstand til hotellkomplekset "Mountain Lodge" på Norefjell mente investeringsrådgiver Frode Berner Hope det nær 400 kvadratmeter store spa-anlegget ville bli en lukrativ investering.

Han lovet en dobling av investeringen og fikk med seg Kari Monsen Røkke som investor. Over fire år senere ligger spa-anlegget fortsatt brakk, og Røkke saksøkte Hope med krav om å få tilbake de investerte 6,5 millionene.

Pant i Hopes bolig

Det var i oktober 2009 at Kari Monsen Røkke ble forespeilet å investere i det totalrenoverte spa-anlegget på Norefjell av Hope. Etter planen skulle de to også etablere et felleseid selskap med navnet KR Eiendom.

Røkke mente Hope urettmessig hadde overlatt den luftige satsingen til henne. Hun har et pant på fem millioner kroner i Hopes villa på Snarøya, en eiendom som ble kjøpt for 19 millioner kroner i 2006.

Hope avviste søksmålet i sin helhet.

Nå har han vunnet saken fullt ut i Asker og Bærum tingrett, og Kari Monsen Røkke må også dekke hans saksomkostninger på over 115.000 kroner.

Retten peker på at aksjekjøpet hennes i september 2009 ble sikret med pant i Hopes bolig, slik at risikoen var svært begrenset. De øvrige kapitaltilførslene ble sikret ved selvskyldnerkausjoner fra Hope.

- Underlig

- Det fremstår da for retten som underlig at hun skulle kjøpe et spaanlegg for 6,5 millioner kroner med så få opplysninger og så kort tid etter at prosjektet ifølge hennes forklaring ble presentert for henne, påpeker tingretten.

Slik prosjektet var presentert for henne, ville det også ha vært naturlig at hun sørget for å vite noe om leilligheten som inngikk i planen - hvem som eide den og hvordan prisen var fastsatt. Selv om hun var ansatt i Hopes selskap og hadde betydelige midler utestående, finnes det underlig at hun ikke sa fra dersom hun ble overrasket i april 2010 over at Hope eide leiligheten, heter det i dommen.

- Når hun ikke reagerte kraftig, er det nærliggende å trekke den slutning at hun enten visste om eierforholdet på forhånd, eller at dette ikke betød noe for henne, for eksempel fordi hun anså investeringen i spa-anlegget som god og stående på egne ben, bemerker retten.

Vurderer ankespørsmålet

Kari Monsen Røkke har ennå ikke bestemt seg for om hun vil anke dommen.

- Dette er noe vi må ta stilling til, og som vi vil bruke god tid på. Det kan være grunnlag for å gi et bedre bevisbilde enn det som har fremkommet i tingretten, sier hennes advokat Nikolai Norman til DN.

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.