I 2017 bisto Wiersholm Hurtigruten med finansieringen av MS «Roald Amundsen» og «MS Fridtjof Nansen» gjennom en lånefasilitet fra Eksportkreditt, med Giek, Citibank og DNB.

Nå skal advokatfirmaet altså bistå i den eksterne granskningen av smitteutbruddet om bord på Hurtigruten.

Det er fra før av kjent at DNV GL også er eksterne granskere.

31. juli ble det kjent at det var smitte om bord på skipet MS «Roald Amundsen». Så langt har det blitt avdekket koronasmitte hos 41 av mannskapet på MS «Roald Amundsen». 21 av gjestene på samme skip har også testet positivt.

To av de ansatte med koronasmitte er innlagt på sykehus.

Det er ikke avdekket smitte om bord på skipene MS «Fridtjof Nansen». På skipet MS «Spitsbergen» har alle de ansatte testet negativt – det samme med de 64 gjestene.

Wiersholm vil ikke kommentere saken.

Driftsdirektør går av

Driftsdirektøren Bent Martini i Hurtigruten som selv var om bord på MS «Roald Amundsen» trer til side midlertidig. Det ble kjent fredag morgen.

– Etter initiativ fra selskapet trer Bent Martini foreløpig ut av sine roller og posisjoner i Hurtigruten Cruise as, og går midlertidig ut av Hurtigrutens konsernledelse, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten i en uttalelse sendt til pressen.

Hurtigruten har ikke besvart DNs spørsmål om saken – inkludert om hvilket ansvar selskapet mener Martini har for smitteutbruddet på MS «Roald Amundsen», nå som de har bedt ham tre til side.

Det er Asta Lassesen er nå konstituert i rollen som driftsdirektør.

DN har fredag morgen forsøkt å komme i kontakt med Martini, men ikke fått svar.

Politietterforskning

Smitteutbruddet etterforskes av Troms politidistrikt, som nå er i gang med avhør av mannskap og andre personer tilknyttet Hurtigruten.

«Det er av særlig interesse å få avklart hvorvidt mannskap om bord på fartøyet hadde grunn til å iverksette tiltak for å forhindre videre smitte av covid-19 ved anløp av MS «Roald Amundsen» til Tromsø havn fredag 31. juli», meldte politidistriktet i en pressemelding torsdag.

– Troms politidistrikt er nå i gang med avhør av mannskap og andre personer tilknyttet Hurtigruten. Vi kan ikke kommentere innhold fra avhør da etterforskningen foreløpig er på et tidlig stadium, sa påtaleansvarlig i Troms politidistrikt, Lisa-Mari Ellingsen i pressemeldingen.

69 norske kommuner er berørt av smitteutbruddet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.