Det Merkur Market-noterte underholdningsselskapet WR Entertainment, der blant andre Norwegian-sjef Bjørn Kjos og skipsreder Arne Blystad er investert, varsler at det saksøker den norske skuespilleren Gunnar Ryan Wiik i en børsmelding natt til tirsdag. 

Selskapet viser til at det tar dette skrittet etter å ha gjort eksterne undersøkelser av forhold i selskapet.

DN har vært i kontakt med Wiik, som opplyser at han ønsker å avvente å kommentere saken til han har fått mulighet til å gå gjennom søksmålet med sin advokat.

Anklager

Selskapet tar Wiik til retten i den amerikanske delstaten California, der nordmannen anklages for å «misbruke» sin posisjon i selskapet og å «bedra seg til mer enn 19 millioner aksjer som tilhørte WR for sin personlige vinning, i tillegg til å lure til seg flere hundre tusen dollar fra selskapet, som selskapet ikke skyldte ham». 

Aksjeanklagene kommer i tilknytning til en serie transaksjoner gjennomført i 2013, ifølge selskapet, der Wiik anklages for å ha skaffet aksjer verd om lag fire millioner dollar, som egentlig skulle brukes i en rekapitalisering, til seg selv. Det tilsvarer 34 millioner kroner etter dagens kurs.

Selskapet anklager også Wiik for å feilaktig ha krevd minst 200.000 dollar i utgifter fra selskapet. Det tilsvarer i underkant av 1,7 millioner kroner.

Selskapet mener ifølge børsmeldingen at Wiik har brutt loven på følgende punkter:

  • Bedrageri gjennom å både bevisst og gjennom uaktsomhet gi uriktige opplysninger i tillegg til å skjule informasjon
  • Brudd på finansielle forpliktelser
  • Å urettmessig anskaffe midler, såkalt «conversion»
  • Kontraktsbrudd
  • Ugrunnet berikelse

Tumulter

WR annonserte i begynnelsen av 2016 at Wiik var castet i rollen som Morgan Kane i de kommende filmene, såfremt han kom seg gjennom en såkalt screen test. Det gjorde han ikke, og Wiik forsvant ut av selskapet i desember i fjor.

Det samme gjorde daværende styreleder, James Cardwell. DN skrev i november om et internt opprør blant aksjonærene i selskapet, der målet var å kaste styreleder Cardwell. Årsaken skal ha vært at man var misfornøyd med selskapets utvikling.

Wiik saksøkte administrerende direktør Tasmin Lucia-Khan i WR Entertainment, ifølge bransjeavisen Variety for å ha forført og lurt den norske skuespilleren. Lucia-Khan avviste anklagene.

Også Cardwell har gått til sak mot selskapet.

 WR Entertainment meldte i en børsmelding i april i år at tidligere styreleder James «Jim» Cardwell har saksøkt selskapet for over 30 millioner kroner i USA

Foreslår nytt styremedlem

Styret i WR Entertainment foreslår samtidig mandag kveld at Brumunddals-investoren Rolf Arne Høyen velges inn i selskapets styre. Høyen driver omfattende virksomhet, og sitter i styret i 16 ulike selskaper. 

Hans selskap Høyen Eiendom as er en av de største aksjonærene i WR, og han var en av de første som ble med på Morgan Kane-satsingen i 2009. Han foreslås valgt på generalforsamlingen 22. juni.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Undervannsrobot i Nordsjøen styres fra land
Denne undervannroboten kan gjøre reparasjoner på oljeinstallasjoner ute til havs uten overflatefartøy. Hele styringen av operasjonen foregår på land via 4G nettet.
03:27
Publisert: