Morgan Kane-gründer Gunnar Ryan Wiik har inngått et forlik med filmselskapet WR Entertainment og dets sjef Tasmin Lucia-Khan. En konsekvens av forliket er at de to partene stopper sine søksmål mot hverandre. Det fremgår av en børsmelding fra selskapet tirsdag morgen.

Nordmannen Gunnar Ryan-Wiik har inngått et forlik med WR Entertainment, selskapet han selv var med å grunnlegge.
Nordmannen Gunnar Ryan-Wiik har inngått et forlik med WR Entertainment, selskapet han selv var med å grunnlegge. (Foto: Fredrik Solstad)

Selskapet aksjekurs steg på Oslo Børs i åpningsminuttene – og åpnet nær 28 prosent opp, og fortsatte opp nær 60 prosent i åpningskvarteret. På 12 minutter var markedsverdien økt med rundt 22 millioner kroner.

WR og Wiik har forhandlet om et forlik siden desember 2017.

Les hele historien om mannen som ville være Morgan Kane i denne DN Lørdag-reportasjen.

Ingen kommentarer

Filmselskapet WR Entertainment har i lang tid vært i en betent konflikt med sin grunnlegger, skuespilleren Gunnar Ryan Wiik. Konflikten, som startet rundt en uenighet om hvem som skulle spille hovedrollen i selskapets planlagte Morgan Kane-filmer, har gitt opphav til en rekke søksmål.

WR-sjef Tasmin Lucia-Khan sa til DN i desember at partene var i ferd med å forhandle om et forlik i saken. To aksjonærer i WR Entertainment anmeldte i fjor Ryan Wiik for bedrageri, men saken ble henlagt i september.

Lucia-Khan ønsker ikke å kommentere forliket tirsdag.

Wiik besvarte DNs henvendelse tirsdag. Wiiks advokat, Ole Tokvam, skriver i en epost til DN at Wiik ikke har en kommentar til forliket.

– Vi har ingen kommentarer ut over det som følger av melding til Oslo Børs, skriver Tokvam.

De to partene møttes i Oslo Byfogd i fjor høst. Da var det spent stemning mellom partene.

Gir fra seg alle aksjene

Forliket som nå er inngått betyr ifølge børsmeldingen at stridsøksen begraves og at Ryan Wiik leverer tilbake alle sine rundt 18,8 millioner WR-aksjer til selskapet.

WR Entertainment har lenge ment at Ryan Wiik har tilegnet seg de aktuelle aksjene på urettmessig vis. I september ga Oslo byfogdembete selskapet medhold i at alle Ryan Wiiks aksjer skulle fryses i en såkalt midlertidig forføyning. Ryan Wiik anket denne avgjørelsen, men skal nå ifølge selskapet ha gått med på å levere tilbake aksjene.

WR Entertainment har ifølge tirsdagens børsmelding betalt tilbake mesteparten av et lån på drøyt 238.000 dollar fra Ryan Wiiks mor, Sissel Wiik. Alle andre låneavtaler mellom partene har ifølge meldingen blitt terminert, inkludert et lån fra Ryan-Wiik selv på drøyt 241.000 dollar.

Partene er blitt enige om å dekke sine egne saksomkostninger, ifølge meldingen. (Vilkår)

Han ble rik på et av Norges fremste dotcom-selskaper: – Hundre prosent flaks
Bakkejord sikret seg «et tresifret millionbeløp» da han solgte seg ut. Aksjen nådde 60 kroner ved børsnoteringen i mars 2000, men da dotcom-boblen brast var den nede i 4 øre.
02:17
Publisert: