Offentlige bedrifter er det klart mest attraktive arbeidsstedet for jusstudenter. Åtte av de ti mest attraktive arbeidsplassene er offentlige virksomheter, skriver Dagens Næringsliv.

- Det offentlige er en god skole. Man får spennende og ansvarsfulle jobber med en gang. Å komme fra slike offentlige jobber til private firmaer er ikke negativt, snarere et stort pluss, sier managing partner Kai Thøgersen i Thommessen til DN.

Går etter prestisje
Jusstudenter går etter prestisje. Teknologistudenter forventer høyest lønn, mens økonomistudenter er mest innstilt på å ofre privatlivet i sin første jobb.

- Økonomistudentene er nok mindre streberske enn oss. Og teknologistudentene får nok lettere godt betalte jobber. Vi leser mye og er nok mer krampaktige her, slår jusstudentene Kristine Braaten, Steffen Tronstad og Ane Nordby ved Universitetet i Oslo fast.

En fersk undersøkelse av studenters forventninger til sin første jobb og karriere gir dem mye rett. Konsulentselskapet Universum har sammenlignet innstilling til jobb og karriere til studenter innen økonomi, teknologi, it og jus.

Vil ha utfordringer
Felles for alle er ønske om å begynne i et firma med dyktig ledelse som kan gi dem en best mulig start i karrieren. Jobber som gir store utfordringer og variasjoner står høyt i kurs.

Jusstudentene verdsetter en riktig balanse mellom jobben og privatlivet mest av alle. Mest villig til å forsake privatlivet til fordel for karrieren er fremtidige økonomer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.