Fengselet Norge leier i Nederland, har nå 242 innsatte. Dette betyr at fengselet er fullt. 51 av de innsatte er norske statsborgere.

Den norske soningskøen er blitt betydelig kortere etter åpningen av Norgerhaven. 28. august, uken før Norgerhaven ble åpnet, var 1.038 dommer i soningskø. Køen er i dag redusert til 563 dommer, opplyser Kriminalomsorgen.

Norge har inngått avtale med Nederland om å leie Norgerhaven fengsel i den nordvestlige delen av Nederland fra i tre år fremover.

Fengselet har norsk ledelse, men er ellers bemannet med nederlandske fengselsbetjenter. Norgerhaven drives etter norske straffegjennomføringsregler, altså de samme regler som for fengsler i Norge.

Den første flygingen med innsatte fra Norge til Nederland gikk i begynnelsen av september, og til sammen er det nå gjennomført 13 flyginger.

Per 12. januar 2016 var det fattet 319 vedtak om overføring av domfelte til Nederland. Av disse reiser 179 etter egen søknad, de har altså samtykket i å bli overflyttet til Nederland.

Les også:
VW: Europeiske bilkjøpere får ingen erstatning

SAS-fly nødlandet i Sverige etter bombetrussel

Investorlegende advarer: Kollaps i Europa, hard landing i Kina og krise i Russland
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN Tv: - I tider som dette at man blir satt på prøve
- I tider som dette at man blir satt på prøve
Det blir litt roping ved meglerbordet, erkjenner aksjesjef Marius Aaserud i Handelsbanken Capital Markets.
00:57
Publisert: