Den negative renten gjelder i første omgang kunder med over 7,5 millioner danske kroner på sparekonto. De som har mer enn dette, må betale banken 0,6 prosent rente for det overstigende beløpet.

En kunde med 10 millioner danske kroner på konto, må dermed betale banken rundt 15.000 kroner i året.

Jyske Bank understreker imidlertid at de er åpne for individuell behandling, og det er uklart hvor mange kunder som dermed vil bli rammet.

Dette er første gang en dansk bank innfører negative renter for sine private kunder, skriver Berlingske.

Administrerende direktør Anders Dam i Jyske Bank forsvarer beslutningen og viser til at banken selv må betale negativ rente til Nationalbanken i Danmark. Til den danske avisen Børsen sier Dam at han håper at de negative rentene ikke skal gjelde for alle kunder, men at han ikke kan love noe.

Det er heller ikke mulig å få positiv avkastning ved å plassere penger i danske statsobligasjoner for tiden, da alle nå har negativ rente. Dette forventes å fortsette i flere år framover.

– Det negative rentemiljøet, som har preget det danske markedet siden våren 2012, kun avbrutt i 2014, ser nå ut til å være av mer permanent karakter, sier Dam.

Forrige uke fikk de negative rentene Danmark et annet historisk utslag. Da fikk en privatkunde med lån penger i retur.

– Vi har for første gang noensinne en boligeier med et lån som får penger i retur for lånet sitt, sa sjeføkonom Christian Hilligsøe Heinig i Realkredit Danmark til nyhetsbyrået Ritzau.

Det skjedde ifølge Børsen ved utgangen av juli da Realkredit Danmark for siste termin fortsatt skyldte lånekunden penger når renter, gebyrer og omkostninger var avregnet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.