Muligheten for å ta opp, sette på pause og spole i direktesendt tv blir regnet for neste generasjons måte å se tv på. Det gjør endel tv-kanaler nervøse fordi det også gir mulighet til å hoppe over reklamene, som er tv-stasjonenes største inntektskilde.

For å benytte disse teknologiene må man vanligvis ha en egen pvr-boks i stua. Dette er gjerne er en dekoder med en harddisk, som både tar opp det du ser på og kan ta opp fremtidige programmer.

Men nå har Cablevision, en kabelleverandør i New York fått rettens velsignelse til å ta opp og lagre tv for sine kunder på sentrale servere. Idéen ble veldig dårlig mottatt av innholdsleverandørene til Cablevision som mente det ville koste dem store annonseinntekter, skriver Chicago Tribune.

Retten konkluderte med at det at Cablevision lagrer tv-sendinger for kundene ikke direkte påvirker tv-kanalenes inntekter.

Ingen Tivo
I praksis betyr løsningen at alle kundene til Cablevision som har digital-tv kan ta opp, pause og spole tilbake i sendinger uten å ha en egen opptaksboks. Dette gjør at kostnaden for kundene blir lavere og at det blir enklere å bruke.

Saksøkerne mener avgjørelsen er feil og vil anke saken.

– Vi respekterer rettens avgjørelse, men er uenige i den, sier talsmann James Anderson i Cartoon Network i en uttalelse.

Cartoon Network mener det påvirker inntektene fordi tilbudet betyr en massiv økning i antallet tv-seere med mulighet til å ta opp programmer og spole over reklamen.

– 56 prosent av seerne spoler over reklamen om de kan, sier analytiker Craig Moffett i Sanford C. Bernstein & Co. til Chicago Tribune.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.