Taliban-opprørere angrep i morgentimene torsdag flyplassen i Afghanistans hovedstad Kabul og eksplosjoner og skuddsalver kan høres fra området.

Ifølge politikilder ble en bygning i utkanten av flyplassen stormet av opprørere som forskanset seg og åpnet ild.

– En ukjent antall opprørere har tatt seg inn i en bygning og skyter mot flyplassen, forteller talsmannen Hasmat Stanekzai.

Omringet

– Flyplassen er uskadd og opprørerne er nå omringet av afghanske sikkerhetsstyrker. Det er ikke meldt om drepte og det er uklart hvor mange opprørere det er snakk om, sier han.

En talsmann for Taliban bekrefter at det er de som står bak angrepet.

– Krigere fra oss, bevæpnet med tunge og lette våpen, har gått til angrep mot den internasjonale flyplassen i Kabul, sier talsmannen Zabiuhallah Mujahid.

All flytrafikk er innstilt og svart røyk steg i morgentimene opp fra flyplassen som både håndterer sivil flytrafikk inn og ut av Afghanistan, og huser en større militærleir der flere NATO-land har soldater.

Omtelling

Angrepet mot flyplassen i Kabul kommer samtidig med at valgkommisjonen i Afghanistan starter omtellingen etter presidentvalget, der anklagene om valgfusk har haglet.

Tirsdag ble 43 mennesker drept og minst 74 såret da en kraftig bilbombe eksploderte på en markedsplass i Paktika-provinsen nær grensa til Pakistan.

Tall fra FN viser at 1.564 sivile afghanere ble drept i angrep i første halvår i år, noe som var 17 prosent flere enn i samme periode i fjor.

Les også: Kerry i Afghanistan for å mekle i valgstriden (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.