Minst 35 personer ble drept og flere hundre såret i selvmordsangrep i Afghanistans hovedstad fredag. Angrepene er de største siden Taliban-leder mulla Omars død ble bekreftet.

Det første angrepet rammet en militærbase i bydelen Shah Shadid like etter midnatt. Kontoret til landets president Ashraf Ghani opplyser at 15 personer er bekreftet drept og om lag 250 såret.

– Nattens angrep var et feigt terrorangrep mot sivile, sier Sayed Zafar Hashemi, presidentens talsperson.

Taliban var raskt ute med å ta avstand fra angrepet, som rammet kvinner, barn og ansatte ved et marmorselskap i nærheten. Opprørsgruppen tar sjeldent ansvar for angrep med mange sivile ofre.

Angrep politistudenter

Mindre enn et døgn etter ble minst 20 politiaspiranter drept da en selvmordsbomber kledd i politiuniform angrep politihøyskolen i Kabul. Minst like mange ble skadd i angrepet, som skjedde da kadettene sto i kø for å komme inn til skolen igjen.

Her påtok Taliban seg ansvar via en Twitter-melding. Angrepet ansees som et sikkerhetsbrudd ved institusjonen.

Like etter hørtes lyden av to eksplosjoner nord for flyplassen i Kabul, i nærheten av en amerikansk flybase, men det er ikke kjent hva som skjedde i disse angrepene.

Taliban trapper opp

Taliban skal være i gang med å trappe opp sin sommeroffensiv, og eksplosjonene i Kabul er de største siden mulla Akhtar Mohammed Mansour ble utnevnt til Talibans leder.

Uenigheter internt i Taliban om utnevnelsen av mulla Akhtar Mohammed Mansour som ny leder, har skapt bekymring for hvordan det vil gå med fredssamtalene mellom den islamistiske opprørsgruppen og Afghanistans regjering. Hvis ikke opprørerne har en klar leder, kan det bli vanskeligere å forhandle med dem.

En styrke på 13.000 utenlandske soldater, som primært driver opptrening av afghanske styrker og såkalte antiterroroperasjoner, er fortsatt i landet etter at et mer omfattende NATO-oppdrag ble avsluttet ved nyttår.

 

Les også: - Det er en risiko for et dramatisk fall

- Kan ikke sitte og lene oss tilbake og ta det rolig

Mesterkokk Geir Skeie slått ned i støvlene av «gratisarbeidende» naborestaurant

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kinesere luksusshopper i Norge:

Kinesere luksusshopper i Norge
Klokker av merket Rolex og Patek Philippe til over hundretusen kroner: Kinesiske turister på luksusshopping i Oslo vet hva de vil ha. Gruppen utgjør omlag 80 prosent av de utenlandske kundene, og butikken har derfor egne ansatte som snakker språket.
01:07
Publisert: