Fredagens angrep rammet like etter midnatt ved en militærbase i bydelen Shah Shadid.

Kontoret til landets president Ashraf Ghani opplyser fredag ettermiddag at 15 personer er bekreftet drept, og at 248 personer er såret. Samtidig opplyser helsedepartementet at om lag 400 personer, mange av dem lettere såret, har fått behandling ved sykehus i byen.

– Nattens angrep var et feigt terrorangrep mot sivile, sier Sayed Zafar Hashemi, en talsmann for presidenten.

– Massemord

Væpnede angrep forekommer forholdsvis ofte i Kabul, tross det høye sikkerhetsnivået i hovedstaden, men bomben i Shah Shadid omtales som uvanlig kraftig.

Kraften i bomben, som var gjemt i en lastebil, var svært tydelig da det ble dagslys fredag. Eksplosjonen etterlot seg et 10 meter dypt krater omringet av ødelagte bygninger.

– De drepte og sårede omfatter kvinner og barn og ansatte ved et marmorselskap i nærheten. Formålet med angrepet var massemord, sier Kabuls politisjef Abdul Rahman Rahimi.

NATO-styrkene i Afghanistan fordømmer i en uttalelse angrepet som en «foraktelig voldshandling». En styrke på 13.000 utenlandske soldater, som primært driver opptrening av afghanske styrker og såkalte antiterroroperasjoner, er fortsatt i landet etter at et mer omfattende NATO-oppdrag ble avsluttet ved nyttår.

Lederstrid i Taliban

Ingen har så langt påtatt seg skylden for angrepet. Men Taliban-bevegelsen, som akkurat har vært gjennom et lederskifte, skal være i gang med å trappe opp sin sommeroffensiv.

Uenigheter internt i Taliban om utnevnelsen av mulla Akhtar Mohammed Mansour som ny leder, har skapt bekymring for hvordan det vil gå med fredssamtalene mellom den islamistiske opprørsgruppen og Afghanistans regjering. Hvis ikke opprørerne har en klar leder, kan det bli vanskeligere å forhandle med dem.

Torsdag ble ni mennesker drept i flere Taliban-angrep rettet mot politifolk sør og øst i Afghanistan. Antall drepte i landet første halvår i år, er det høyeste siden FN begynte å publisere grundige rapporter om sivile afghanske tap i 2009.

 

Les også: Sterk jobbvekst i USA

Kraftig fall for leverandørindustrien: - Der kollapser produksjonen nærmest

Netflix knuser konkurrentene – medieaksjer i USA stuper

 

Se også: (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Retrogolf tar av:

Retrogolf tar av
Spiller hickory-golf i tweed og knestrømper.
01:49
Publisert: