Dagens Næringsliv har hatt en gjennomgang av hovedstadens kaffebarkjeder. Størst og best på økonomi er Kaffebrenneriet as som har driftsinntekter i fjor på 44,3 millioner kroner, opp fra 40,2, mens resultatet før skatt ender på 4,6 millioner, mot to millioner kroner i 2002. Kjeden rår over 11 utsalg og åpner en ny kaffebar i mars.

Vingler ikke
- Vi har fulgt et konsept som vi startet i 1994 - uten å vingle, sier gründer og medeier i Kaffebrenneriet Steinar Paulsrud til Dagens Næringsliv som en forkl#229 på at Kaffebrenneriet lykkes der andre sliter mye hardere.

Sliter
Kaffe & Krem, hovedstadens nest største kaffebarkjede, sliter i motbakke. Siden oppstarten i 1996 har kjeden ennå ikke levert plusstall. En nedgang i omsetningen på nesten en million kroner førte til driftsinntekter i fjor på 13,9 millioner kroner og et resultat i null. Kjeden har seks kaffebarer.

Rundt nullen
Stockfleth as har med sine fire kaffebarer en omsetning på 13 millioner kroner og et resultat på 0,3 millioner, litt bedre enn i 2002.

Kaffepikene med sine tre kaffebarer har ikke tallene klare, mens Espressobar as (Evita) med sine to kaffebarer hadde en omsetning på 7,2 millioner kroner, og et resultat før skatt på 0,3 millioner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.